Nokialle uusi erä koronarokotteita, Nuijamiestentien rokotuspiste avataan arviolta maaliskuussa


Nokialle ollaan saamassa pieni erä Pfizerin ja BioNTechin COVId-19-rokotteita. Rokote-erän myötä kaupunki pystyy tarjoamaan uusia, ensimmäisen annoksen rokotusaikoja 80 vuotta täyttäneille nokialaisille. Rokotukset toteutetaan Vihnuksen terveysasemalla lauantaina 20. helmikuuta.

Terveyspalveluista soitetaan seuraavana rokotusjärjestyksessä oleville ikäihmisille ajan varaamiseksi. Aikaa ei voi varata soittamalla terveyspalveluiden palvelunumeroihin. Asiakkaita tavoitellaan puhelimitse niin monta kertaa kuin tarve vaatii. Mikäli asiakkaan terveyskertomukseen on kirjattu yhteyshenkilö, tavoitellaan myös häntä tarvittaessa.

80 vuotta täyttäneiden tehosterokotuksen aikoja siirretään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti helmikuun alussa, että vallitsevassa epidemiatilanteessa koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon. Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa. Muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat ikäihmiset voivat saada ensimmäisen rokoteannoksen nopeammin.

Nokialla 80 vuotta täyttäneiden jo sovittuja tehosterokotusten aikoja siirretään yhä. Terveyspalveluista otetaan kaikkiin asiakkaisiin yhteyttä puhelimitse ja ilmoitetaan uusi rokotusaika.

Nuijamiestentien rokotuspiste avataan, kun rokotteita saadaan isoja eriä

Nokian kaupunki ottaa arviolta maaliskuun aikana käyttöön uuden Nuijamiestentien rokotuspisteen (Nuijamiestentie 9). Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku.

”Viholan kiinteistön Nuijamiestentien rokotuspiste soveltuu hyvin suuren mittakaavan rokottamiseen. Kun Nokialle saadaan rokotteita isoja eriä, voidaan rokotuksia tehdä usealla linjastolla. Tiloja tarvitaan rokottamisen lisäksi odottamiseen, sillä rokotuksen jälkeen paikalla on vielä viivyttävä 15 minuutin ajan”, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Koronarokotuksiin pääsee aikanaan ajanvarauksella. Kaupunki tiedottaa tarkemmista ajanvarauskäytännöistä ja uuden rokotuspisteen avaamisen ajankohdasta heti kun mahdollista.

Lisätietoa: Nokian koronarokotukset

Lisätiedot medialle:
vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen
heidi.leppanen@nokiankaupunki.fi