Nokialla voi tästedes saada tehosterokotuksen aikaistetusti


Tehosterokotuksen voi tästedes saada Nokialla jo kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Asiasta on linjannut Nokian kaupungin rokotustyöryhmä yhdessä lääketieteellisen johdon kanssa. Tehosterokotteen voi saada aikaistetusti varaamalla ajan etukäteen sähköisesti tai ilman ajanvarausta walk in -rokotuslinjalta. Walk in -linjalla rokotusta voi joutua jonottamaan.

”Ensimmäisten rokotusten kysyntä on Nokialla merkittävästi vähentynyt. Siksi olemme linjanneet, että tehosterokotusta voi aikaistaa, jotta saamme rokotuskapasiteettimme jatkossakin tehokkaasti hyödynnettyä”, Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen toteaa.

Aikaistettuun tehosterokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta tai ilman ajanvarausta

Tehosterokotuksen voi saada aikaistetusti varaamalla ajan etukäteen sähköisen ajanvarauksen kautta tai ilman ajanvarausta ennalta ilmoitettavina walk in -rokotuspäivinä. Rajallisen rokotuskapasiteetin vuoksi walk in -linjalla voi joutua jonottamaan rokotusta.

Jos tehosterokotukseen haluaa etukäteen varata uuden ajan sähköisen ajanvarauksen kautta, alkuperäinen tehosterokotusaika on ensin peruttava osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Uuden ajan voi varata vasta lähempänä sitä ajankohtaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Uusia aikoja avataan rokotteiden saatavuuden mukaan viikoksi tai kahdeksi kerrallaan, ja siksi uutta aikaa ei saa heti varattua. Aikaa varatessa on itse huolehdittava, että vähintään kahdeksan viikon annosväli tulee täyteen.

Rokotuksen yhteydessä tarkistetaan, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Syyskuun walk in -rokotuspäiviä lisätty

Walk in -rokotuslinja on auki 2.9., 3.9., 11.9., 12.9., 17.9., 18.9. ja 19.9. klo 9–15. Ensimmäisen rokotteen ja nyt siis myös aikaistetun tehosterokotteen voivat saada ilman ajanvarausta kaikki 12 vuotta täyttäneet nokialaiset.

Nuoria kannustetaan ottamaan rokote

Tällä hetkellä erityisesti nuoria kannustetaan ottamaan rokote, sillä rokotekattavuus on vielä matalampi nuoremmissa ikäryhmissä.

”Koronarokotuksen ottaminen on maksutonta ja vapaaehtoista, mutta rokotukseen pitää itse hakeutua joko varaamalla aika etukäteen tai tulemalla walk in -rokotuslinjalle. Koronarokotukseen ei siis saa erillistä kutsua”, Heidi Leppänen muistuttaa.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla