Nokialaisia leikkejä ja lauluja – kirjailijavieraana Pia Mäkinen


Nokian lasten leikit -kirjasarjan julkistamistilaisuus Nokian pääkirjastossa perjantaina 8.3.2019 klo 17:30. Rolf Achrén laulaa ja laulattaa lastenlauluja.

Pia Mäkinen kirjailijavieraana Nokian pääkirjastossa 8.3.2019 klo 17:30

Neljä kirjaa nokialaisia leikkejä

Mitä nokialaiset ovat leikkineet, visailleet ja tietokilpailleet mieleenpainuvissa ja hauskoissa tapahtumissaan kautta vuosikymmenten joita muistellaan pitkään? Miten nokialaiset viihtyvät niin hyvin keskenään?

Pia Mäkinen haastatteli hauskoja ja asiantuntevia nokialaisia kirjaansa Nokian lasten leikit. Kirjasarja esittelee satoja leikkejä. Kirjasarjaan kuuluu neljä kirjaa, Nokian lasten leikit 1–4. Leikkejä, sketsejä, visailuja, tietokilpailuja joita on Nokialla leikitty ja jotka edelleenkin sopivat kaikenikäiselle juhlaväelle. Vauhdikkaita ulkoleikkejä, sisäleikkejä, visailuja ja tietokilpailuja – tämän kirjasarjan avulla löydät oikeat vetonaulat ja ohjelmanumerot moniin tilaisuuksiin. Kirjasta löytyy myös leikkiloruja ja nasevia värssyjä!

Perinnetietoa kansakoulusta

”Keskeisin kannuste kirjoittamiseen on ollut lasten ja aikuisten antama palaute vetämissäni leikkitilaisuuksissa, joiden riemulliset kokemukset ovat vertaansa vailla. Lapsuuden esikuvina minulla oli Kyröskosken kansakoulun opettajat jotka välituntisin ja liikuntatunneilla antoivat kaikkensa lapsille ja opettivat monta ikimuistoista perinneleikkiä. Esikuvinani nuoruudessa olivat äidinkielenopettajani, kuten Leila Parhankangas Hämeenkyrön yläasteelta sekä lukion äidinkielenopettajani. Suurimmat esikuvani olivat kuitenkin vanhempani, jotka antoivat aikaa lapsilleen moninaisten töittensä lisäksi.”

Julkistamistilaisuus Nokian pääkirjastossa

Nokian lasten leikit -kirjasarjan julkistamistilaisuus pidetään Nokian pääkirjastossa perjantaina 8.3.2019 klo 17:30. Tilaisuudessa kirjailijaa haastattelee erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen. Haastattelun jälkeen luvassa on Rolf Achrénin lauluesitys. Achrén laulattaa myös yleisöllä kappaleet ”Kapteeni katsoi horisonttihin”, ”Juokse sinä humma” ja ”Sininen uni”.

Lisätietoja kirjaston asiakaspalvelusta, puh. 0503958825.