Nokia aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille


Maanantaista 20.9. lähtien Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille. Rokotteen voi saada heti ilman ajanvarausta walk in -linjalta tai varaamalla ajan etukäteen sähköisesti.

THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta niille 12 vuotta täyttäneille henkilöille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut.

Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaasti immuunipuutteisille vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Kolmansia rokotteita tarjolla heti

Nokialla voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet voivat saada kolmannen rokotteen heti maanantaista 20.9. lähtien ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivinä tai varaamalla ajan etukäteen sähköisesti osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Rokotteet annetaan Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Kolmas rokotus annetaan rokotteiden saatavuuden mukaan Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteella. THL:n ohjeistuksen mukaan kolmantena annoksena voidaan antaa eri valmistetta kuin mitä toisena annoksena on annettu, jos kunnassa ei ole tarjota samaa valmistetta.

Rokotusryhmään kuuluvat henkilöt

Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin keväällä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2. Sen sijaan tähän rokotusryhmään katsotaan kuuluviksi 12 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

  • elinsiirto
  • kantasolusiirto
  • vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • immunosuppressiivinen syöpähoito
  • autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Lisätietoa voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmästä löytyy lisätietoa THL:n verkkosivuilta. Lisäksi kaupungin verkkosivuilta löytyy tietoa voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotuksista.

Rokotuksen yhteydessä rokotuspisteellä tarkistetaan potilastiedoista, että asiakas kuuluu voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla