Nokia aloittaa kolmannet koronarokotukset myös lyhyellä annosvälillä rokotetuille


Perjantaista 24.9. lähtien Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen myös korkeintaan kuuden viikon annosvälillä rokotetuille. Tälle ryhmälle kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset ovat jo käynnistyneet. Walk in -rokotuspäiviä on tulossa jälleen lokakuussa.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotusten antamisen henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa korkeintaan kuuden viikon annosvälillä. Asiasta linjaa kaupungin rokotustyöryhmä yhdessä lääketieteellisen johdon kanssa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi asiasta suosituksensa kunnille 21.9.

Tähän ryhmään kuuluu terveydenhuoltohenkilöstöä, joka toimii ensilinjassa koronapotilaiden hoidossa ja näytteenotossa. Lisäksi ryhmään kuuluvat hoivakotien asukkaat ja heitä hoitava henkilökunta sekä ne iäkkäät, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotuksen lyhyellä annosvälillä.

Hoivakotien asukkaat rokotetaan hoivakotien yksiköissä. Muille iäkkäille kolmas rokote annetaan Nuijamiestentien rokotuspisteellä ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivinä. Vaihtoehtoisesti ajan voi myös varata etukäteen sähköisesti osoitteessa nokia.terveytesi.fi tai soittamalla koronarokotusten puhelinajanvaraukseen 03 5652 1108, joka on auki tiistaisin klo 8-14.

Varotoimena kolmatta annosta ei vielä rokotusten alkaessa tarjota alle 30-vuotiaille miehille. Kolmansien annosten ikäraja ei kuitenkaan koske voimakkaasti immuunipuutteisia, sillä heillä vakavan koronavirustaudin riski on huomattavasti suurempi kuin muilla saman ikäisillä.

Voimakkaasti immuunipuutteisten rokotukset käynnistyneet – netistä voi tarkistaa, ketkä kuuluvat ryhmään

Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannet rokotukset käynnistyivät Nokialla maanantaina 20.9. Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin aiemmin rokotetut riskiryhmät 1 ja 2. Nokian kaupungin nettisivuille on koottu ja lisätty tietoa, ketkä kuuluvat tähän rokotusryhmään sairautensa tai tilansa vuoksi.

Voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan antaa kolmas rokoteannos vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta lokakuussakin

Ensimmäisen rokotteen, aikaistetun tehosterokotteen ja kolmannen rokotteen saa ilman ajanvarausta Nuijamiestentien rokotuspisteellä lokakuussakin. Viikkojen 38, 39 ja 40 walk in -rokotuspäivät ovat seuraavat:

  • la 25.9. klo 9–15,
  • ma 27.9. klo 16.15–19.30, ti 28.9. klo 16.15–19.30, su 3.10. klo 9–15,
  • ke 6.10. klo 13.30–19.30, to 7.10. klo 13.30–19.30, la 9.10. klo 9–15 ja su 10.10. klo 11.30–15.30.

Lisätietoja: Nokian koronarokotukset