Nepsy-lainaamon avajaiset pääkirjastossa 1.11.2018

Marraskuun alusta alkaen Nokian pääkirjastosta saa lainata muun muassa lapsen ja nuoren oman toiminnan ohjausta ja ajan hahmottamista helpottavia välineitä sekä rentoutumista ja keskittymistä lisääviä välineitä. Lainaamo on osa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) -hanketta.

Nepsy-lainaamo aukeaa Nokian pääkirjastoon 1.1.2018

Nepsy-välineet lainaan kirjastokortilla

Nokian pääkirjastoon tänä syksynä perustettu Nepsy-lainaamo aukeaa kirjaston asiakkaille 1.1.2018. Nepsy-lainaamon perustaminen kuuluu osana LAPE-hankkeeseen, jossa Nokian kaupunki on mukana. Lainaamosta saa lainata välineitä kirjastokortilla, aivan kuten muutakin aineistoa. Välineiden laina-aika on neljä viikkoa ja niitä voi lainata vain Nokian pääkirjastosta.

Lainaamossa on muun muassa lapsen ja nuoren oman toiminnan ohjausta ja ajan hahmottamista helpottavia välineitä sekä rentoutumista ja keskittymistä lisääviä välineitä. Välineiden mukana on ohjeet, jotka antavat lisätietoa välineiden käytöstä.

Lainaamon ideana on se, että asiakas saa kokeilla välineen hyötyä ennen ostopäätöstä.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) on vuosina 2017–2018 toteutettava hallituksen kärkihanke, jonka avulla tehdään muutosta kohti lapsi- ja perhelähtöisiä palveluita sekä lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa toimintakulttuuria. Muutosohjelman tavoitteena on oikea-aikaisemmat, tasalaatuisemmat, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteensovitetut palvelut. Muutoksella pyritään vahvistamaan lasten, nuorten ja perheiden omia voimavaroja, elämänhallintaa sekä osallisuuden ja kohdatuksi tulemisen kokemuksia.

Nokian kaupunki on osallistunut lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman Perhekeskustoimintamallin pilotointiin

Perhekeskustoimintamallilla tarkoitetaan lasten ja perheiden matalan kynnyksen lähipalveluiden verkostoa, jossa lapsiperheet saavat kokonaisvaltaista apua oikeaan aikaan. Tarvittava apu ja tuki tuodaan perheen arkiympäristöihin ja pyritään välttämään asiakkaiden ohjaamista palvelusta toiseen. Mallin avulla voidaan verkostoida ja sovittaa yhteen julkisia hyvinvointipalveluita sekä järjestöjen, seurakuntien ja yksityisten toimijoiden toimintoja lasten ja perheiden kokonaisvaltaiseksi auttamiseksi.

Yhtenä osa-alueena perhekeskustoimintamallin pilotoinnissa on ollut Nepsy-palveluiden kehittäminen. Nyt avattava Nepsy-lainaamo on yksi osa-alue kehittämistyöstä, joka jatkuu edelleen.

Lisätietoa LAPE-hankkeesta:

Jaana Koivisto
Projektikoordinaattori
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)
jaana.koivisto@nokiankaupunki.fi

Lisätietoa välineistä ja lainaamisesta:

Teija Ruuhikorpi
Kirjastovirkailija
teija.ruuhikorpi@nokiankaupunki.fi

Pääkirjaston asiakaspalvelusta saa myös aina tietoa kirjastosta lainattavasta aineistosta ja kirjaston tarjoamista palveluista. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 0503958825 (ma-pe 10-19, la ja aatot 10-15, su ja pyhät suljettu).