Maskisuositus muuttui – ruuhkaisissa tilanteissa maskin käyttö on yhä suositeltavaa


Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän 26.4. tekemän linjauksen mukaisesti maskisuositus on muuttunut. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi oman harkinnan mukaan ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sisätiloissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa, kuten terveysasemilla ja sairaaloissa, maskien käyttäminen jatkuu.

Pirkanmaan uusi maskisuositus pohjautuu Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kasvomaskien käytön suositukseen. Sen mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos

  • olet rokottamaton aikuinen
  • sinulla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeudut koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joudut välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella tai
  • tiedät altistuneesi koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tilojen yleinen maskisuositus jatkuu niissä tiloissa, joissa tutkitaan tai hoidetaan potilaita sekä ympärivuorokautisen hoivan tiloissa. Niissä maskisuositus koskee vierailijoita, potilaita sekä henkilöstöä.

Myös Nokian kaupungin henkilöstön maskisuositus on päivitetty

Kaupungin henkilöstö käyttää työssään jatkossa maskia Pirkanmaan yleisen suosituksen mukaisesti. Henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan ruuhkaisissa sisätiloissa.

Uusi ohjeistus koskee laajasti kaupungin henkilökuntaa esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa sekä kirjastoissa ja muissa vapaa-ajan tiloissa. Poikkeuksena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta. He noudattavat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 26.4. tekemiä linjauksia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 26.4.2022: THL:n kasvomaskisuositus käyttöön myös Pirkanmaalla – sote-yksiköiden asiakastiloissa jatketaan maskien käyttöä

Lisätietoa: Pirkanmaan alueelliset suositukset ja rajoitukset

Lisätiedot medialle:
henkilöstöjohtaja Pirjo Virtanen, 044 4861685