Laita kirjasto taskuusi – PIKI-mobiilikirjasto ja e-kirjapalvelu OverDrive käyttöön PIKI-päivänä 23.9.


Pirkanmaan kirjastot ottavat PIKI-päivänä 23.9. käyttöön kaksi uutta palvelua: PIKI-mobiilikirjastosovelluksen sekä vieraskielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja sisältävän OverDriven. PIKI-mobiilikirjasto ja OverDriven Libby-sovellus ovat ladattavissa Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista

Kuva: PIKI-verkkokirjaston kuvituskuva

PIKI-mobiilikirjastosovellus sisältää sähköisen kirjastokortin

Pirkanmaan kirjastot ottavat käyttöön uusia sähköisiä palveluita.

PIKI-päivänä maanantaina 23. syyskuuta julkaistiin uusi PIKI-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus.

Sekä Android- että iOS-versiona saatava sovellus täydentää PIKI-verkkokirjastoa, jonka istuntojen määrä on jo yli 2,5 miljoonaa vuodessa ja suosio kasvaa jatkuvasti.

Sovelluksella lainaat myös suoraan kaverilta

Uusi kaverilaina-toiminto onnistuu sovelluksessa, jos sekä lainaajalla että kaverilla on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

Maksut ja tietojen päivitys hoituvat yhä verkkokirjastossa

PIKI-mobiilikirjasto ei korvaa kokonaan perinteistä PIKI-verkkokirjastoa. Monipuoliset tiedonhaut, lehtien varaaminen, verkkomaksaminen ja omien tietojen päivitys hoidetaan edelleen verkkokirjastossa.

Libby-mobiilisovellus tuo OverDriven vieraskielisen e-kirjakokoelman puhelimeen

Toinen PIKI-päivänä käyttöön otettava palvelu on e-kirjakokoelma OverDrive, joka sisältää pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja kaikenikäisille.

OverDrivea voi käyttää suoraan selaimella tai ladata mobiililaitteelle kätevän Libby-sovelluksen.

Libby-mobiilisovellus

Kuva: piki.overdrive.com

OverDrivessa olevien kirjojen lainaamiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortin numero ja tunnusluku. Asiakas voi valita joko 7 tai 14 vuorokauden laina-ajan. Palvelu sallii yhdelle asiakkaalle samanaikaisesti 5 lainaa ja 7 varausta. Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Lisätiedot

Pääkirjaston asiakaspalvelu, puh. 050 395 8825