Koronavirusepidemiaan varautuminen sulkee vapaa-aikapalveluja Nokialla


Koronavirusepidemiaan varautuminen sulkee Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluja. Osa liikunta- ja kulttuuripalveluista keskeytettiin jo viime viikolla. Nokian jäähalli suljetaan 17.3. Keskiviikkona 18.3. suljetaan myös nuorisotilat, kirjastoauto ja Linnavuoren lähikirjasto.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran avaaminen siirtyy, kirjastoauto ja Linnavuoren lähikirjasto suljetaan 18.3. alkaen

Nokian uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran oli määrä avautua torstaina 19.3. Nokian kaupungin valmiusryhmä linjasi perjantaina 13.3., että talon avaamista siirretään toistaiseksi.

Kirjastoauto ja Linnavuoren lähikirjasto suljetaan keskiviikosta 18.3. alkaen. Kirjastoauto ajaa vielä 17.3. koulupysäkkejä lukuun ottamatta normaalisti. Linnavuoren lähikirjasto on 17.3. avoinna klo 15 saakka ja 18.3. alkaen suljettu kokonaan myös omatoimikäytön osalta. Myös kirjaston sanomalehtien lukupiste Kerholassa suljetaan 18.3.

Kirjastojen ollessa suljettuna lainattua aineistoa voi palauttaa uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran tai minkä tahansa PIKI –kirjaston palautusluukkuun. Virran palautusluukku sijaitsee talon pääsisäänkäynnin yhteydessä Härkitien puolella. Palautuksilla ei ole kiire, sillä lainoille on annettu pitkät laina-ajat.

Kirjaston e-aineistot ovat asiakkaiden käytössä myös sulkuaikana. PIKI-verkkokirjastosta voi lainata sähköisessä muodossa kirjoja, äänikirjoja, musiikkia ja elokuvia. E-aineistojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja tunnusluku.

Nuorisotilat suljetaan, nuorisotyöntekijät tavoitettavissa somessa

Harjuniityn nuorisotila ja Tyttöjen tila suljetaan 18.3. alkaen. Kaupungin nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa työaikojen puitteissa sosiaalisen median Facebook, Instagram, whatsapp -sovelluksien kautta tai puhelimitse. Nuorten Nokian Facebook ja Instagram -sivustolta löytyvät kaikki nuorisotyön verkkokanavat ja työntekijöiden yhteystiedot.

Jäähalli suljetaan 17.3., liikuntatilat on suljettu ja ohjattu ryhmätoiminta keskeytetty

Nokian jäähallin vuorot perutaan ja halli suljetaan 17.3. alkaen toistaiseksi. Toiminnan käynnistämisestä ja hallin uudelleen avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Uimahalli ja Nokian kaupungin kuntosalit, koulujen liikuntasalit, Palloiluhalli, Harjuniityn liikuntahalli ja Nuijamiestentien liikuntatila (budotila) on suljettu toistaiseksi.

Liikuntapalveluiden ohjattu ryhmätoiminta eli terveysliikuntaryhmät, liike- ja harrastuskalenteriryhmät, PerheLiikkis, uimakoulut, luistelukoulu, Easy -hockey, yleisöluistelut ja mailahöntsyt on keskeytetty toistaiseksi.

Vapaa-aikapalveluiden järjestämät yleisötapahtumat on peruttu 31.5. saakka

Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden järjestämät tai koordinoimat yleisötapahtumat on peruttu 31.5. saakka. Koronavirusepidemian vuoksi jäävät toteuttamatta mm. Nokia-viikko ja Nokian Kymppi. Myös kesäkuun alkuun suunniteltu Nokian Vanhat talot -tapahtuma on peruttu.

Vapaa-aikapalveluiden vuokratilat on suljettu toistaiseksi, asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja verkossa

Tilavaraukset Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden vuokraamissa liikunta- ja kulttuuritiloissa perutaan toistaiseksi. Vapaa-aikapalveluiden henkilökunta ottaa yhteyttä varauksen tehneisiin. Vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelu palvelee toistaiseksi vain puhelimitse ja sähköpostitse arkisin klo 9 – 15, p. 03 5652 0100, vapaa-aikakeskus(at)nokiankaupunki.fi.

Vapaa-aikapalveluiden toiminnot ovat keskeytettynä ainakin 13.4. saakka

Nokian kaupungin valmiusjohtoryhmä työskentelee aktiivisesti ja seuraa koronavirustilannetta sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Aikataulua eri palveluiden turvalliselle avaamiselle arvioidaan myöhemmin valmiusjohtoryhmässä Suomen hallituksen, THL:n ja Tays:in määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Nokian kaupungin verkkosivuilla on ohjeita ja tietoa koronaviruksen vaikutuksista palveluihin.