Koronarokotukset laajenevat 50 vuotta täyttäneisiin – uusia aikoja tarjolla heti


Koronarokotukset etenevät Nokialla suunniteltua nopeammin. Kunnan kaikkien ikäryhmien ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus on tällä hetkellä hieman yli 32 prosenttia.

Koronavirusrokotukset laajenevat tiistaista 11.5. alkaen 50 vuotta täyttäneisiin, sillä 55 vuotta täyttäneiden rokotusaikojen kysyntä on merkittävästi vähentynyt. 50–64-vuotiaat nokialaiset voivat varata ajan rokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta heti. Lisäksi 65 vuotta täyttäneille on edelleen rokotusaikoja sähköisen ajanvarauksen kautta vapaana. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien rokotusajat ovat tälle viikolle jo täyttyneet, ja uusia aikoja on tarjolla seuraavan kerran ti 18.5. klo 8 alkaen.

”Varaamme edelleen rokotusaikoja niin riskiryhmiin kuuluville kuin 65 vuotta täyttäneille. Ei voi siis käydä niin, että oma rokotusvuoro menisi ohi, jos ei heti varaa aikaa rokotukseen”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen toteaa.

Ajan toista rokoteannosta varten saa ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä. Leppänen muistuttaakin toisen rokoteannoksen tärkeydestä.

”Ensimmäistä rokoteaikaa varatessa on tärkeää sitoutua ottamaan myös toinen rokote sitten, kun siihen on saanut ajan. Riittävän suojan saaminen edellyttää kahden rokoteannoksen ottamista.”

Ohjeet rokotusajan varaamiseen

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna klo 8–14, kun rokotusaikoja on vapaana). Palvelu on seuraavan kerran avoinna tiistaina 18.5. klo 8.

Ohjeet rokoteajan perumiseen:

  • Aika perutaan ensisijaisesti sähköisesti: Kansalaisen terveyspalvelu nettiosoitteessa nokia.terveytesi.fi
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et voi käyttää nettiä, voit perua rokotuksen rokotusajanvarauksen puhelinpalvelussa 03 5652 1108. Palvelu on avoinna seuraavan kerran 18.5. klo 8.

 

Lisätiedot ja ajantasaista infoa uusista rokotusajoista: Nokian koronarokotussivut