Koronarokotukset 80 vuotta täyttäneille alkavat Nokialla 20.1.


Valtakunnallisen rokotusjärjestyksen mukaan yleiset koronavirusrokotukset aloitetaan 80 vuotta täyttäneistä. Nokialla ikäryhmän rokottaminen aloitetaan keskiviikkona 20.1.2021. Rokotuksen voi tässä vaiheessa saada myös 80 vuotta täyttäneen kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja.

Nokialle on tulossa 18.1. alkavalla viikolla vähintään 200 kappaletta yli 80-vuotialle osoitettua rokoteannosta. Rokotuksia jatketaan ikäihmisille sitä mukaa, kun niitä saadaan lisää.

Rokotusaika tarjotaan puhelimitse

Perusturvapalveluista soitetaan kaikille 80 vuotta täyttäneille nokialaisille ja tarjotaan rokotusaikaa. Rokotuksen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Puhelussa varataan aika samalla myös samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle.

”Ei kannata huolestua, jos puhelua ei heti kuulu. Aikoja tarjotaan samassa tahdissa kuin rokotteita meille saadaan. Voi olla, että soittokierros ikäryhmälle jatkuu muutaman viikon ajan”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen sanoo.

Mikäli asiakas ei ensimmäisellä kerralla pääse vastaamaan puhelimeen, hänelle soitetaan uudelleen.

Rokotukset toteutetaan tässä vaiheessa Vihnuksen terveysasemalla (Vihnuskatu 3). Rokotesuojan saamiseksi tarvitaan kaksi rokotetta. Toinen rokote annetaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Aika toiseen rokotukseen annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien jälkeen rokotusvuorossa ovat 70 vuotta täyttäneet. Kaupunki tiedottaa erikseen, milloin heidän ajanvarauksensa alkaa.

Lisätietoa koronavirusrokotteista:
Koronarokotukset Nokialla
THL:n rokotesivu

Lisätiedot medialle:
vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen,
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi