Koronarokottaminen etenee Nokialla, koronatesteissä käydään huolestuttavan vähän


Nokian kaupungin koronavirusrokotukset etenevät suunnitellusti. Tällä hetkellä kaupunki rokottaa ikäihmisten tehostetun asumispalveluyksiköiden asukkaita. Myös hoivakotien henkilöstön rokotukset ovat käynnistyneet. Koronatestauksen osalta vuoden alku on ollut huolestuttava. Testeissä käyvien määrä on laskenut viime syksystä jopa kolmasosaan. Se tarkoittaa, että osa tautitapauksista saattaa jäädä havaitsematta.

Nokian ympärivuorokautisen hoivan iäkkäät asukkaat saadaan rokotettua tämän viikon aikana. Tehosteannos annetaan noin kolmen viikon päästä.

Työterveyshuolto huolehtii kaupungin henkilöstön rokottamisesta. Ensi vaiheessa rokotetaan Vihnuskodin, kiirevastaanoton ja koronanäytteenoton henkilökuntaa. Henkilöstön rokotuksia tehdään noin kolmen viikon ajan.

 

Yli 80-vuotiaat rokotetaan seuraavaksi

Kansallisen rokotejärjestyksen mukaisesti seuraavaksi rokotetaan 70 vuotta täyttäneitä ikäihmisiä. Nokialla tämän ryhmän rokotukset aloitetaan ensimmäisenä yli 80-vuotiaista. Kaupunki tiedottaa tarkemmin rokotusjärjestelyistä heti kun mahdollista.  Ikääntyneiden eli 70-vuotiaiden ja sitä vanhempien lisäksi rokotteen saavat samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

 

Rokotejärjestys tarkentuu

Muut ryhmät, esimerkiksi rokotteita antava henkilöstö tai kehitysvammayksiköiden asukkaat ja henkilöstö, eivät kuulu ensimmäisenä rokotettaviin henkilöihin. Kaupunki noudattaa rokotusjärjestyksessä kansallista ohjetta. THL tarkentaa rokotusjärjestystä esimerkiksi riskiryhmien ja muun sosiaali- ja terveysalan henkilöstön osalta myöhemmin.

 

Koronatestissä kävijöiden määrä romahtanut

Nokialla koronatestausmäärät ovat alkuvuoden ajan pysyneet matalina. Testimäärät ovat tippuneet jopa kolmasosaan verrattuna marras-joulukuun tasoon.

”Tämä on huolestuttavaa, koska tautitapauksia uhkaa jäädä piiloon ja silloin epidemia voi pahentua todella nopeasti. Kaikista lievistäkin koronaan viittaavista oireista tulee yhtä hakeutua nopeasti koronatestiin”, johtava ylilääkäri Katja Ylitolva sanoo.

Hengitysinfektioiden vähentyminen ei Katja Ylitolvan mukaan voi kokonaan selittää testimäärien merkittävää pienentymistä.

 

Jos epäilet itselläsi tai perheenjäsenelläsi koronavirustartuntaa, toimi näin

Koronatestaukseen hakeudutaan ensisijaisesti täyttämällä sähköinen Omaolon koronaoirearviokysely osoitteessa www.omaolo.fi tai ottamalla yhteyttä puhelimitse Nokian kaupungin koronaviruksen hoidontarpeen arviointinumeroon 03 5652 1105. Numero palvelee nokialaisia arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-20.

Muina aikoina voi soittaa Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

 

Lisätiedot medialle

koronarokotukset: vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen, 040 7799 279

koronatestaus: johtava ylilääkäri Katja Ylitolva, 050 395 8880

 

Tiedotetta päivitetty 13.1. klo 16.10: Tarkennettu että Nokian ympärivuorokautisen hoivan iäkkäät asukkaat saadaan rokotettua tämän viikon aikana ( ei pelkästään Vihnuskodin).