Koronarajoituksia ja muutoksia Nokian vapaa-aikapalveluissa 30.11.2020 alkaen 


Pirkanmaan koronatilanne on entisestään huonontunut, ja alueellinen pandemiaryhmä julkaissut entistä tiukempia koronarajoituksia ja -suosituksia. Myös Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluissa ja tiloissa (kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut) otetaan käyttöön uusia toimintatapoja ja koronarajoituksia. Kaikessa toiminnassa ja tiloissa suositellaan vahvasti maskin käyttöä! 

Ryhmävierailut loppuvat Virrassa ja kirjastoilla, kirjastoautossa rajoituksia 

Toistaiseksi emme ota vastaan ryhmiä kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa ja Linnanvuoren lähikirjastossa. Asioinnin nopeuttamiseksi suosittelemme tekemään varauksia Piki-verkkokirjastossa.  
Kirjastoauto palvelee edelleen, mutta tietyin koronarajoituksin auton pienten sisätilojen vuoksi. Tarkemmat ohjeet saat kirjastoautolle tullessasi. 


Nuorisopalveluissa rajoituksia kävijämääriin ja korostetaan hyvään käsihygieniaan toiminnassa
 

Nuorisotila Nuksuun (Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa) ja Harjuniityn nuorisotiloihin otetaan korkeintaan 50 nuorta kerrallaan. Nuoria muistutetaan huolehtimaan käsihygieniasta ja turvaväleistä toiminnassa, sekä yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään maskeja. Nuorten tulee desinfioida kädet esimerkiksi aina biljardin ja konsolipelien pelaamisen jälkeen. 


Harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta
 rajoitetaan yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa 

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta kielletään 30.11.–15.12. Aikuisten harrastustoiminta tulee keskeyttää myös muissa lajeissa siinä tapauksessa, mikäli kahden metrin turvavälejä ei pystytä takamaan. Järjestävä taho vastaa toiminnan turvallisuudesta. Rajoitukset eivät koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua normaalisti kuten tähänkin mennessä turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden.

Kiellettyjen lajien listalla ovat kontaktilajeista judo, karate, nyrkkeily, paini, taekwondo ja muut kamppailulajit. Joukkuelajeista futsal, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, käsipallo, lentopallo,
salibandy, ringette, kaukalopallo, uppopallo ja vesipallo. Liikuntahalleissa tai muissa sisätiloissa (esim. koulusalit) olevista ulkojoukkuelajeista jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, rugby, lacrosse, kriketti, baseball, pesäpallo ja liitokiekko.
Muita kiellettyjä lajeja ovat cheerleading, joukkuevoimistelu ja muodostelmaluistelu.


Seurojen tulee huolehtia peruutuksista – peruutuksista ei veloiteta
 

Jo varattujen harrastus-, ottelu- ja kilpailuvuorojen peruutuksesta ei veloiteta varaus- tai peruutusmaksuja. Seurojen tulee itse huolehtia harjoitus- ja otteluvuorojen peruutukset vapaa-aikapalvelujen asiakaspalveluun sähköisesti
vapaa-aikakeskus@nokiankaupunki.fi.  
 


Uimahallin kävijämäärä puolitetaan
 

Uimahallin kävijämäärä puolitetaan maksimiasiakasmäärästä. Ikäihmisten suositellaan asioivan uimahallissa arkisin klo 8.0014.00 uimahallin normaalien aukioloaikojen puitteissaMuiden asiakasryhmien tulee asioida uimahallissa muina aikoina. Viikonloppuisin ei ole varattu erillistä uintiaikaa ikäihmisille.  

Uimahallin henkilökunta valvoo kävijämääriä. Pyydämme asiakkaita huomioimaan, että uimahalliin sisäänpääsyä voi joutua odottamaan.  

Suosittelemme maskin käyttöä uimahallin kahviossa, liikuntatiloissa ja pukutiloissa. Allas- ja  suihkutiloissa maskia ei tarvitse käyttää. Älä tule sairaana uimahallille vaan jää pienemmästäkin oireesta mieluummin kotiin. Turvavälit tulee huomioida myös puku-, pesu- ja saunatiloissa.   


Useiden o
hjattujen liikuntaryhmien toiminta keskeytetään 

Liikuntapalvelujen ohjatut terveysliikuntaryhmät keskeyttävät toimintansa 30.11. Korvauksena keskeytyksestä jokainen ikääntyneiden kausimaksullisiin ryhmiin osallistunut saa yhden ilmaisen uinti- tai kuntosalikerran Nokian uimahallissa. Korvauskäynti on voimassa 30.11. – 31.12.2020. Ilmaiskäynnille pääset ilmoittamalla nimesi uimahallin kassalle. 

Toimintansa 30.11. alkaen päättävät perheliikuntaryhmät Perhesirkus (uimahallin painisali), koko perheen palloilukoulu (Harjuniityn liikuntahalli) ja perhetemppu kuperkeikka (Nokian koulu). Jäähallin Curling-ryhmä lopettaa toimintansa 26.11.  

Normaalisti toimintaansa jatkavat alle 10 hengen pienryhmät, joita ovat kuntosaliryhmä fysioterapian liikuntatilassa tiistaisin (9-11) ja uimahallilla pienryhmät torstaisin (9.30-12), perjantaisin kokoontuvat Kuntosalikurssi aloittelijoille sekä 11.12. aloittava Kuntosali tutuksi -kurssi. Myös uimakoulut ja perheuintiryhmät jatkavat normaalisti toimintaansa. Jäähallilla jatkavat lasten luistelukoulu, Easy-hockey ja yleisövuorot. Huom! vain alle 20-vuotiaat lapset ja nuoret voivat osallistua toimintaan. Myös liikunta- ja elintapaneuvonta palvelu toimii normaalisti.


Liikuntatilojen pukuhuoneissa on säilytettävä turvavälit
 

Suosittelemme, että pukuhuoneissa ja suihkutiloissa oleskelua vältetään mahdollisuuksien mukaan ja liikuntapaikoille saavutaan valmiiksi tarvittavaan liikunta-asuun pukeutuneina.


Jäähalli
ssa lasten ja nuorten harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta sekä yleisövuorot jatkuvat alle 20-vuotiailla 

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta kielletään ajalla 26.11.–15.12. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jäähallissa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Seurat ja yhdistykset vastaavat annettujen turvallisuusohjeiden noudattamisesta.  


Yrittäjäkadun voimailutila sekä Nokianvirran ja Linnavuoren kuntosalit pysyvät avoinna
 

Nokian kaupungin kuntosalit ja voimailutila ovat normaalisti avoinna. Kuntosaleilla on huolehdittava turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Laitteet on pyyhittävä käytön jälkeen. Puku- ja suihkutiloissa oleskelua kannattaa välttää.  

Muistutamme myös, että jokainen ottaa vastuun omasta hygieniasta sekä turvavälien pitämisestä, näin saamme turvallisen liikuntakokemuksen kaikille. Älä tule sairaana liikuntatiloihin vaan jää pienemmästäkin oireesta mieluummin kotiin. Suosittelemme maskin käyttöä myös kuntosaleilla.   


T
apahtumat ja yksityistilaisuudet vapaa-aikapalvelujen hallinnoimissa tiloissa

Kaikista yli 50 henkilön tilaisuuksista ja tapahtumista tulee tehdä tartuntatautien toimintasuunnitelma tartuntatautilääkärille. Suunnitelman voi lähettää sähköpostissa 6.12. asti osoitteella: petri.seppala@nokiankaupunki.fi ja sen jälkeen raija.jarvenpaa@nokiankaupunki.fi.

Näitä ajankohtaisia tietoja voit seurata Koronaviruksen vaikutukset vapaa-aikapalveluiden toimintaan -sivustolta. 

Seuraa myös Nokian kaupungin koronaohjeistuksia sekä Pirkanmaan ajankohtaiset koronaohjeistukset ja -suositukset. 

Suositukset yksityistilaisuuksiin 15.12.2020 asti

(Pirkanmaalla) Nokialla suositellaan, että nyt harkitaan yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestäminen tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, onko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

 

Lisätiedot:  

Vapaa-aikajohtaja, Asta Engström040 7799 068
Liikuntapalvelupäällikkö, Hanna Murotie, 040 1334 427
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi