Koronarajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla – etäopetukseen siirtymisestä päätetään Nokialla 4.3.


Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut 3.3., että alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.-9.-luokilla ja toisella asteella 8.-28.3. väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta. Nokian kaupungin perusturvalautakunta käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessaan torstaina 4.3., ellei Aluehallintovirasto tee sitä ennen päätöstä koulujen sulkemisesta alueellisena ratkaisuna. Kaupunki tiedottaa lautakunnan päätöksestä sekä mahdollisista uusista toimintaohjeista ja käytännöistä perjantaina 5.3.

Muutoksia ja rajoituksia vapaa-aikapalveluiden toiminnassa 28.3. asti

Pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista vuonna 2008 syntyneillä ja nuoremmilla (alle 12-vuotiailla) lapsilla Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Aikuisten harrastustoiminta on edelleen kielletty ja eläkeläisten uintivuorot keskeytetään ajalla 8.-28.3. Lääkinnällinen kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kilpailuja, otteluja, konsertteja, näytöksiä, esityksiä tai muita vastaavia toimintamuotoja ei järjestetä. Vapaa-aikapalvelut tiedottaa tarkemmin uusista toimintaohjeista ja käytännöistä viimeistään perjantaina 5.3.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Linnavuoren kirjasto sekä kirjastoauto toimivat rajoitetusti 28.3. saakka. Vain varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen sallitaan.

Nuorisotilat ovat suljettuna 28.3. saakka. Myöskään pienryhmät eivät kokoonnu kyseisenä aikana tiloissa. Nuorisotyöntekijät jatkavat jalkautuvaa ja digitaalista nuorisotyötä. Etsivä nuorisotyö jatkuu normaalisti.

Pirkan opiston aikuisten opetustoiminta keskeytyy

Pirkan opiston opetustoiminta sekä taiteen perusopetus ovat suljettuna 8.-28.3. tai toteutetaan etäopetuksena aikuisten osalta. Opetus jatkuu normaalisti vuonna 2008 syntyneillä ja nuoremmilla (alle 12-vuotiailla) lapsilla terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa kuuden henkilön rajoitus

Pandemiaohjausryhmä suosittaa yksityistilaisuuksissa enintään kuuden hengen henkilömäärää ajalla 8.-28.3. Myös julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään aluehallintovirastolle kuuden henkilön rajoitusta. Kaupungin vuokraamissa tiloissa noudatetaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia.

Lisätietoa:
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote 3.3.

Lisätiedot medialle:
perusturvajohtaja Sanna Rautalammi, p. 040 7799 270
vapaa-aikajohtaja Asta Engström, p. 040 7799 068
johtava rehtori Kari Lähde, p. 040 133 4797