Koronarajoitukset jatkuvat pääosin ennallaan, kuntosalit avataan

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti koronarajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla. Nokian uimahalli ja jäähalli pysyvät suljettuna 21.1. saakka.

Avi kuitenkin lievensi rajoituksia, jotka koskevat vähäisen riskin tiloja: Nokian kaupunki avaa kuntosalit yleisölle 8.1.2022 alkaen. Myös ulkotilaisuudet ovat taas mahdollisia.

Kirjasto ja kulttuuritalo Virta kylpee ilta_auringossa.

Uimahalli, jäähalli ja muut sisäliikuntatilat 21.1. saakka

Sisäliikuntatiloissa sallitaan edelleen ammattiurheilu ja lääkinnällinen kuntoutus sekä vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattu harrastus- ja ottelutoiminta ilman yleisöä.

Jäähalli ja uimahalli ovat suljettuna muilta asiakkailta. Uimahallin sarjakorttien käyttöaikaa jatketaan automaattisesti. Rajoitusten piiriin kuuluvat varatut uimahalli- ja sisäliikuntavuorot peruutetaan vapaa-aikapalveluiden toimesta.

Kaupungin kuntosalit avataan vain yksityishenkilöille siten, että Yrittäjäkadun kuntosali avataan 8.1. alkaen normaalien aukiolojen puitteissa ja uimahallin kuntosali 12.1. alkaen arkisin klo 8–16, paitsi tiistaisin klo 13.30-16 . Kuntosali on noudatettava turvavälejä ja hygieniaohjeita. Aikuisten ohjattu ryhmätoiminta on kuntosaleissa ja sisäliikuntatiloissa kiellettyä.

Tapahtumat 21.1. saakka

Sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä 21.1. asti.

Ulkotiloissa voidaan järjestää tapahtumia 8.1. alkaen. Alueellinen pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Kirjastot pysyvät auki

Rajoitukset eivät koske kirjastojen lainaustoimintaa.

Lehtilukusalit ovat auki asiakkaille. Asiakkaille suositellaan automaateilla asiointia ja kirjastomaksujen maksamista kortilla tai verkkomaksuina PIKI-verkkokirjastossa. Tilojen käyttöä on rajoitettu ja pidempää oleskelua kirjastossa on syytä välttää.

Nuorisotilat

Nuorisotilojen toimintaa jatketaan. Nuorisotilatoimintaan osallistuvat nuoret jaetaan korkeintaan 10 hengen ryhmissä tiloihin, kävijämääriä rajoitetaan.

Nuorisotiloilla noudetaan yleisiä hygieniaohjeita ja voimassa on myös vahva maskisuositus.

Yksityistilaisuudet

Rajoitukset eivät kosketa yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvia yksityistilaisuuksia. Tiloja käyttävän seurueen on oltava kytköksissä toisiinsa, esim. perhe tai kaveriporukka. Yksityistilaisuuksien järjestäjien on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Kaupunki ei lähtökohtaisesti peruuta jo tehtyjä tilavarauksia. Kaupunki käyttää harkintaa kaupungin tilojen vuokraamisessa rajoitusten aikana yksityistilaisuuksia varten.

Nokian kaupungin vapaa-aikapalvelut