Koronarajoitukset jatkuvat Nokialla 10.1.2021 saakka


Nokian perusturvalautakunta on kokouksessaan 17.12. päättänyt, että Nokialla jatketaan koronarajoituksia alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti 10.1.2021 asti. Esimerkiksi uimahalli, jäähalli ja muut kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät yleisöltä suljettuna.

”Rajoitusten kestoa on jatkettava, koska koronatilanne on pysynyt Pirkanmaalla vakavana ja terveydenhuollon ylikuormittumisen riski on yhä todellinen. Rajoituksilla estämme koronan leviämistä sekä suojelemme erityisesti terveydenhuollon toimintakykyä ja heikommassa asemassa olevia riskiryhmäläisiä”, sanoo perusturvalautakunnan puheenjohtaja Jouko Jaakkola.

Nokian kaupunki muistuttaa, että poikkeuksia rajoituksiin ei voida tehdä minkään yksittäisen harrasteryhmän osalta.

Kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät kiinni

Nokian uimahalli, kaikki sisäliikuntasalit sekä jäähalli ja kaupungin kuntosalit ovat suljettuna 10.1.2021 saakka. Perusturvalautakunta suosittelee, että yksityiset sisäliikuntatilat, kylpylät ja yleiset saunat suljetaan vastaavaksi ajaksi.

Uimahallin kassapalvelu on avoinna keskiviikkona 30.12. klo 12-18 liikuntasetelien tai vastaavien liikuntaetujen käyttöä varten. Uimahallin voimassa olevien sarjakorttien ja Yrittäjäkadun voimailutilan kausikorttien voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti sulkuajan keston verran.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelumahdollisuudet turvataan

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan edelleen sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti sekä maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilua on lajien maajoukkuetoiminta, SM- ja 1-divisioonatason toiminta sekä lajien kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Seurat voivat hakea kilpa- ja huippu-urheilun harjoitusvuoroja kriteerit täyttäville yksilöurheilijoille. Joulun pyhäpäiville ei myönnetä harjoitusvuoroja. Hakulomake löytyy vapaa-aikapalveluiden verkkosivuilta: Kilpa-ja huippu-urheilijan tilavarauslomake 22.12.20-10.01.2020

Kirjastoissa on vain rajoitettua lainaustoimintaa 10.1. saakka

Pääkirjaston ja Linnavuoren kirjaston lainaustoiminta jatkuu rajoitetusti: vain varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen sallitaan. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on suljettuna muulta toiminnalta 10.1. saakka. Kirjastoauto palvelee nokialaisia kioskiperiaatteella.

Nuorisotilat pysyvät suljettuna 10.1. saakka. Nuorisotyöntekijät jatkavat jalkautuvaa ja digitaalista nuorisotyötä sekä nuorten tapaamisia pienryhmissä. Etsivä nuorisotyö jatkuu normaalisti.

Kaupungin tilavarauksiin muutoksia

Nokian kaupunki ei vuokraa tilojaan 10.1. saakka yli 10 hengen yksityisiin ja julkisiin tilaisuuksiin. Rajoitus koskee sekä uusia että aiemmin tehtyjä tilavarauksia. Länsi-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 22.12.-17.1.

Vierailut ikäihmisten hoivan yksiköissä ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla

Vihnuskodin ikäihmisten lyhytaikaisen hoidon yksiköt ovat suljettuna vierailijoilta 10.1. saakka. Tapaamiset ovat kuitenkin mahdollisia tapaamishuoneessa ja etäyhteyksin.

Ikäihmisten pitkäaikaisen hoivan yksiköissä suositellaan vahvasti asumisyksiköissä tapahtuvien vierailuiden ja kotilomien rajoittamista 10.1. asti. Tapaamisia voidaan toteuttaa tapaamishuoneessa ja etäyhteydellä.

Nokian kaupungin terveyskeskuksen vuodeosastojen vierailut ovat edelleen kiellettyjä 10.1. saakka. Kielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden vieraita.

Koulujen lähiopetus jatkuu

Nokian kaupungin esiopetus, perusopetus ja toisen asteen opetus jatkuvat lähiopetuksena. Varhaiskasvatus, koulujen aamu- ja iltapäivätoiminta sekä koulujen kerhot jatkuvat hygienia- ja turvaohjeistukset huomioiden. Toisen asteen opiskelijoille on voimassa maskisuositus.

Maskien käytöstä suositus sekä henkilöstölle että asiakkaille

Kaupungin henkilöstön maskisuositus jatkuu. Kaupunki suosittelee kaikille kaupungin tiloissa vieraileville asiakkaille maskin käyttöä.

Nokian kaupungilla on myös edelleen voimassa etätyösuositus niiden työtehtävien osalta, joissa etätyö on mahdollista.

Lisätiedot:
perusturvalautakunnan puheenjohtaja Jouko Jaakkola, 050 584 2755
vs. perusturvajohtaja Katja Uitus-Mäntylä, 040 7799 055

Vapaa-aikapalveluiden osalta: vapaa-aikajohtaja Asta Engström, 040 7799 068
Liikuntapalveluiden osalta: liikuntapalvelupäällikkö Hanna Murotie, 040 1334 427