Kirjastokino käyttöön Nokialla

Maksuton elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokino on nyt käytettävissä myös Nokian kaupunginkirjaston kirjastokorteilla osoitteessa www.kirjastokino.fi.

Elokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja

Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Kirjastokinon valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta lisääntyy koko ajan.

Kirjastokino ei pyri kilpailemaan kaupallisten suoratoistopalvelujen kanssa, vaan painotus on yleissivistävällä, harraste- ja muulla kirjastokulttuurin mukaisella sisällöllä. Kirjastokinoa ja sen tarjontaa suunnitellaan yhdessä kirjastojen kanssa ja palvelu toimii osana kirjaston kehittämistä käyttäjälähtöisempään suuntaan.

Asiakkaan ikä tarkistetaan kirjastokortilta

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla osoitteessa www.kirjastokino.fi. Kirjastokinoa on turvallista käyttää, sillä asiakas tunnistetaan iän perusteella. Koko perhe voi käyttää palvelua omilla kirjastokorteillaan ja näin aikuiset sekä lapset saavat itselleen sopivaa sisältöä. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Toivottu lisäys kirjaston kasvaviin sähköisiin kokoelmiin

– Kirjastokortilla on voinut jo pitkään lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja sekä käyttää kirjaston hankkimia musiikin suoratoistopalveluita. Viime syksynä hankimme myös soitonopetuksen verkkokursseja ja laajensimme vieraskielisten e-kirjojen ja e-äänikirjojen kokoelmaamme. Elokuvien suoratoistopalvelu on toivottu lisä sähköisiin kokoelmiimme, kirjastopedagogi Pasi Kangas kertoo.

Airi Nummelin
kirjastopalvelupäällikkö