Kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa – myös kesätyötuki edistää nuorten työllistymistä

Nokian kaupungin kesätyö- ja harjoittelupaikkojen haku avautuu netissä maanantaina 28.2. Kaupunki tarjoaa tulevana kesänä yli 60 työpaikkaa eri ikäisille nuorille. Lisäksi kaupunki helpottaa nokialaisten nuorten työllistymistä aiempien vuosien tapaan kesätyötuella, jota voidaan maksaa yritykselle, yhdistykselle tai kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 14.3.

Kesäopas opastaa Hinttalan kotiseutumuseossa. Taustalla takka ja etualalla asiakas.

Monipuolisesti erilaisia kesätöitä

Kaupungilla on tarjolla monenlaisia kesätöitä esimerkiksi kunnossapidon ja kiinteistöhuollon avustavissa tehtävissä, viheralueiden kunnossapidossa, uimarannoilla, kaupungin päiväkodeissa, kotiseutumuseossa sekä ikäihmisten kotihoidossa ja ikäihmisten palvelukoti Vihnuskodissa.

Kesätyöpaikkojen hakuaika on 28.2.–18.3. Työpaikkoja voivat hakea nuoret 15-vuotiaasta alkaen, mutta osaan kesätöistä edellytetään 16 tai 18 vuoden ikää. Joukossa on myös tehtäviä, joihin odotetaan alan opintoja tai ajokorttia.

Kaikkien kesätyö- ja harjoittelupaikkojen kuvaukset ja hakulomakkeet julkaistaan Kuntarekryn sähköisessä palvelussa maanantaina 28.2. Työpaikkoja voi hakea vain netissä. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuun loppuun mennessä.

Tutustu Nokian kaupungin kesätyöpaikkoihin ja hae paikkoja sähköisesti: Nokian kaupungin työpaikat Kuntarekry-palvelussa

Kesätyötukea voi hakea 14.3. alkaen

Kesätyötuen tarkoituksena on edistää nokialaisten nuorten työllistymistä ja kannustaa nokialaisia yrityksiä ja yhdistyksiä palkkaamaan nuoria kesätyöntekijöiksi. Kesätyötukea voivat hakea myös nuoret, jotka työllistyvät 4H-yrittäjänä tai laskutusosuuskunnan tai oman yrityksensä kautta.

Kesätyötuen arvo on 400 euroa ja se voidaan myöntää nokialaiselle nuorelle tai Nokialla toimivalle yritykselle tai yhdistykselle. Kesätyötukea myönnetään 125 kappaletta.

”Kesätyötuki myönnetään saapumisjärjestyksessä. Nuorten ja työnantajien kannattaa olla aktiivisia heti hakuajan alkaessa, jotta he varmistavat tuen saamisen ensi kesälle. Työnantajalle voidaan myöntää tukea kahden nuoren työllistämiseen”, kertoo elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen.

Kesätyötukea haetaan kaupungin verkkosivuille avautuvalla sähköisellä lomakkeella. Tutustu hakuehtoihin ja hae tukea 14.3. alkaen: Nokian kaupungin kesätyötuki 2022

Yhteystiedot medialle:
Kesätyöpaikat, henkilöstöjohtaja Pirjo Virtanen, 044 486 1685