Kauppakaveritoiminta alkaa Nokialla


Nokian kaupunki aloittaa syyskuussa kauppakaveritoiminnan Prisma Nokialla. Tarkoituksena on, että vapaaehtoiset kauppakaverit ovat apuna asiakkaille, joilla on haasteita ostosten tekemisessä. Toiminta on suunnattu pääasiassa ikääntyneille.

Kauppakaveritoimintaa on Nokian Prismalla 13.9.2022 alkaen.

Kauppakaveritoiminta alkaa tiistaina 13.9.2022. Tiistaisin kauppakaverit ovat Prismassa paikalla klo 9:30 – 11 ja torstaisin klo 13 – 15. Kauppakaverit avustavat esimerkiksi tuotteiden punnituksessa, tuoteselosteiden lukemisessa ja pakkaamisessa. Avun lisäksi kauppakaveritoiminta ylläpitää ikäihmisten sosiaalista hyvinvointia ja fyysistä toimintakykyä innostamalla ihmisiä lähtemään kotoaan kauppareissulle. Ostoksia on mukavampi tehdä kaverin kanssa. Inspiraatio kauppakaveritoimintaan tuli Valkeakoskelta, jossa samankaltaista toimintaa oli pilotoitu aiempina vuosina. Myös Nokialla katsottiin olevan tälle tarvetta ja nyt tuli mahdollisuus pistää ajatus käytäntöön kaupungin ikäihmisten palveluissa.

– Innostuimme heti kaupungin yhteydenotosta. Tehtävänämme on auttaa asiakasomistajiamme ja haluamme toki tehdä kaupassakäynnin helpommaksi niille, jotka apua tarvitsevat. Hienoa, että tähän on lähtenyt monia tahoja mukaan yhteiseksi hyväksi, Nokian Prisman palvelupäällikkö Anneli Hassinen iloitsee.

Palvelun yhtenä isona mahdollistajana ovat työ- ja päivätoimintakeskus Hempankaaren vapaaehtoiset ”Duunarit”. Hempankaari kiinnostui ideasta ja halusivat olla mukana toteuttamassa kauppakaveritoimintaa. Palvelua on ollut suunnittelemassa ja mahdollistamassa myös Nokian vanhusneuvosto, eläkeläisjärjestöt SPR, Pirkanmaan muistiyhdistys, Nokian seurakunta, Kymppilinja sekä tietenkin Prisma Nokia.

Nyt etsimmekin lisää innokkaita vapaaehtoisia. Mukaan voivat tulla kaikki, joilla on halu auttaa. Vapaaehtoisena toimit tavallisena ihmisenä ja sitoudut itsellesi sopivaksi ajaksi. Järjestämme ensimmäiset koulutus- ja infotilaisuudet 5.9 ja 6.9 klo 13-14 Nokian Prismalla. Koulutuksessa käymme läpi vapaaehtoistyön periaatteita, vuorovaikutusta ja kauppakaveritoiminnan pelisääntöjä. Ilmoittautuminen näihin koulutuksiin 4.9.2022 mennessä ja lisätietoja: ikäihmisten palveluiden vapaaehtoistyön koordinaattori Emma Kailio p. 0403517067 emma.kailio@nokiankaupunki.fi tai voit ilmoittautua myös kaupungin nettisivuilla Vapaaehtois- ja järjestötoiminta – Nokian kaupunki