Kauppa- ja apteekkipalveluja riskiryhmille


Riskiryhmissä olevien henkilöiden tulisi valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan välttää mahdollisuuksiensa mukaan kontakteja muihin koronaepidemian vuoksi. Tämä voi rajoittaa heidän mahdollisuuksiaan hoitaa esimerkiksi kauppa- ja apteekkiasiointeja.

Kauppa- ja muiden asiointien hoitamisessa toivotaan, että omaiset ja tuttavat voisivat ensisijaisesti olla apuna läheisilleen. Joillakin nokialaisilla kaupoilla on käytössä tilauspalvelu ja osalla kaupoista on myös tarjolla kotiinkuljetuspalvelua. Näistä kannattaa tiedustella tarkemmin suoraan kaupoista tai tutustua kauppojen internet-sivuihin sekä ilmoitteluun sosiaalisessa mediassa, kuten esimerkiksi Facebookissa.

Suurimmilla apteekkiketjuilla on sähköisiä tilausjärjestelmiä ja myös lääkkeiden kotiinkuljetusta on saatavilla. Eri apteekkien palveluvalikoimaan kannattaa tutustua lääkkeitä myyvien apteekkien verkkokauppasivuilla tai tiedustella tarkemmin suoraan apteekeista.

Nokialaisissa apteekeissa tiliasiakkuuden avaaminen on mahdollista. Tämä edellyttää tilisopimuksen tekoa apteekin kanssa. Lääkkeet tulee hakea henkilökohtaisesti toimipisteestä. Tähän tarvitaan asiakkaan Kela-kortti.

Nokian kaupungin alueella toimii myös sosiaalipalveluiden tuottajia, jotka voivat tarjota kauppa- ja asiointipalvelua asiakkaille. Yritysten tarkempia yhteystietoja löytyy asiakasohjauksen verkkosivulta.

Mikäli riskiryhmässä olevan henkilön kauppa- ja apteekkiasiointia ei ole mahdollista järjestää muulla tavalla, voi ottaa yhteyttä puhelimitse ikäihmisten neuvontanumeroon 044 486 1729. Neuvontanumeroon voi soittaa maanantaista perjantaihin klo 8-15.

Lisätiedot medialle:
Katja Uitus-Mäntylä, vanhustyön johtaja, puh. 040 779 9055