Influenssarokotukset syys-talvikaudella 2021-2022


Influenssarokotukset käynnistyvät Nokialla marraskuussa, aikuiset saavat rokotteen ilman ajanvarausta Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Kenelle influenssarokote annetaan?

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

 

Lähipiirin rokotukset saa aloittaa vasta, kun sosiaali- ja terveysministeriön asetusmuutos on tullut voimaan. Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa. Rokotteen voi hankkia omakustanteisesti reseptillä, jos ei kuulu riskiryhmään.

 

6 kk-7-vuotiaat lapset rokotetaan ajanvarauksella Nuijamiestentien rokotuspisteellä tai neuvolakäynnin yhteydessä neuvolassa. Ajanvarauksen voi tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta: https://nokia.terveytesi.fi tai soittamalla neuvolan aamupuhelimeen ma-pe klo 8-11. Lapselle varattavan ajan yhteydessä voidaan rokottaa samalla vanhempi, joka on yllä olevan listan mukaisesti oikeutettu rokotteeseen.

Kouluikäiset riskiryhmään kuuluvat lapset rokotetaan koulupäivän aikana terveydenhoitajan avoimella vastaanotolla. Omakustanteiset rokotteet kouluikäisille annetaan yleisinä rokotuspäivinä Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Kaikkien muiden (yli 7-vuotiaiden) influenssarokotukset toteutetaan alla olevina rokotuspäivinä ilman ajanvarausta Nuijamiestentien rokotuspisteellä:  

 

maanantaina 8.11.2021 klo 9-19.30

tiistaina 9.11.2021 klo 9-19.30

lauantaina 13.11.2021 klo 10-17

maanantai 15.11.2021 klo 9-19.30

tiistaina 16.11.2021 klo 9-16

lauantaina 20.11.2021 klo 10-17

 

Rokotuskäynti on nopea, valmistaudu pukemalla helposti riisuttava paita tai esimerkiksi T-paita, jonka hiha on helppo kääriä. Näin vältetään turhaa ruuhkautumista. Edellytämme maskin käyttöä koko rokotuskäynnin ajan.

Rokotuksia annetaan entiseen tapaan sairaanhoitajien vastaanottokäyntien yhteydessä, sekä kotihoidossa että asumispalveluyksiköissä. Kiitos yhteistyöstä.