Ilmastoaiheinen kirjatapahtuma ja keskustelutilaisuus

Oletko huolestunut maapallon tulevaisuudesta? Kiinnostaako ruokailutottumusten vaikutus ilmastoon? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta pääkirjastoon lauantaina 22.9. klo 10:30.

Lihansyöjien maa

Taru Anttosen ja Jukka Vornasen kirjoittamassa Lihansyöjien maa -kirjassa pureksitaan ajankohtaista aihetta. Myös Turun kaupunginvaltuutettuna toimiva Jukka Vornanen on Nokian pääkirjastolla kertomassa kirjasta ja keskustelemassa aiheesta. Paikalla ja mukana keskustelussa myös Nokian oma vihreä eduskuntavaaliehdokas Piila Paalanen sekä kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

Tarjolla kahvia, teetä ja karkkia.

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja kahvittelemaan.

Tapahtuman järjestää Nokian Vihreät ry.

TaruAnttonen_JukkaVornanen
Kuva: Unto Helo

”Mitä runsas lihansyönti tekeekään meille? Kasvanut syöpäriski, sydän- ja verisuonisairaudet ja kakkostyypin diabetes. Köyhtyvä luonto, metaanipäästöt, rehevöityvät vesistöt ja ahtaasti elävät tuotantoeläimet. Mitä uusin tutkimus paljastaa rakkaista ruokatottumuksistamme? Lihansyöjien maassa selvitetään, mitä sanottavaa suomalaisten lihanhimosta on tutkijoilla, kuluttajilla, lihantuottajilla ja päättäjillä.”

Jukka Vornanen on turkulainen kulttuurihistorian tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa kasvissyönnin historiasta. Kuuden lihattoman vuoden jälkeen Vornanen syö nykyään lihaa harvakseltaan.