Harrastusten sekä kaupungin tilojen koronarajoituksia puretaan


Pirkanmaan koronatilanne on kehittynyt edelleen parempaan suuntaan. Nokian perusturvalautakunta lieventääkin koronarajoituksia alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti. Nokian uimahalli avataan eläkeikäisille 19.5. lähtien. Aikuisten ulkoharrastukset ovat taas mahdollisia, lasten ja nuorten ryhmäharrastusten rajoituksia puretaan sekä vapaa-aikapalveluiden tiloja avataan yleisölle.

Nokian uimahalli avataan eläkeikäisille 19.5. – uimahalli pysyy suurelta yleisöltä suljettuna

Uimahalli avataan eläkeikäisille (60 vuotta täyttäneet vanhuus- tai varhaiseläkkeellä olevat) keskiviikosta 19.5. alkaen. Asiakkaiden tulee noudattaa tarkasti turvaohjeita, esimerkiksi käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä.

Uimahalli on avoinna myös lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille, koululaisten uimaopetukselle, ammattilais- ja maajoukkueurheilijoille sekä vuonna 2002 syntyneiden sekä sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminnalle. Uimahalli tiedottaa erikseen tarkemmin aukioloajoistaan.

Aikuiset voivat harrastaa ulkona

Aikuisten ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta voidaan käynnistää ulkona turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastukset sisätiloissa ovat edelleen tauolla.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja turnaustoiminta ulkona on taas sallittua

Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten ryhmäharrastusten rajoituksia puretaan kahdella tavalla: Lapset ja nuoret voivat nyt harrastaa sisällä korkeintaan 20 hengen ryhmissä aiemman 10 hengen ryhmäkokorajoituksen sijaan. Ikäryhmälle sallitaan lisäksi kilpailu- ja turnaustoiminta ulkona.

Vapaa-aikapalveluiden tiloja avataan laajemmin maanantaista 17.5. lähtien

Enintään 50 henkilön  yleisötilaisuuksia voi Avin päätöksellä taas järjestää 12.5. alkaen, mutta niissä on noudatettava tarkkoja turvallisuusohjeita. Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien ja valmistujaisten) järjestäminen harkitaan tarkoin. Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja etenkin, jos turvavälit eivät toteudu.

Nokian kirjastoissa otetaan takaisin käyttöön omatoimiajat. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran näyttelytilat avataan yleisölle kirjaston aukiolojen mukaan, eikä vierailuaikaa tarvitse enää varata etukäteen.

Virran nuorisotila Nuksussa ja Harjuniityn nuorisotiloissa on voimassa 20 hengen ryhmäkokorajoitus. Lisätietoa asiasta on nuorten somekanavilla ja kaupungin nettisivuilla.

Lisätiedot medialle:
vapaa-aikajohtaja Asta Engström, 040 7799 068
perusturvajohtaja Sanna Rautalammi, 040 7799 270