Hammaslääkäriin palvelusetelillä


Nokian kaupungin suun terveydenhuollon palvelusetelillä tuotettavat palvelut ovat laajentuneet. Nyt palveluseteliä voidaan tarjota myös hampaan lohkeaman hoitoon puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella, jolloin palvelusetelin saa tekstiviestillä.

Nokian kaupungin suun terveydenhuollon palvelusetelillä tuotettavat palvelut ovat laajentuneet.  Jo aiemmin palveluseteliä on voitu tarjota ensiapuhoidon jatkohoitoa varten tai yleisterveyden vuoksi välttämättömien hoitojen suorittamiseksi esimerkiksi ennen sydän- tai keinonivelleikkausta.  Nyt palveluseteliä voidaan tarjota myös hampaan lohkeaman hoitoon puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella, jolloin palvelusetelin saa tekstiviestillä.

 

Mikä palveluseteli on?

Palveluseteli on hoidon tuotantotapa, jossa terveyskeskuksen hammashoitolassa annetun hoidon sijaan asiakas saa setelin, joka kattaa osan yksityisen hammaslääkärin maksusta.

 

Miksi palveluseteli kannattaa ottaa?

Hoitotakuu hammashoidossa on kuusi kuukautta.  Se on monesti liian pitkä aika odottaa hoitoon pääsyä esimerkiksi, jos hammas on lohjennut.  Palvelusetelin avulla hoidon saa nopeammin.  Asiakas voi itse valita, mihin kaupungin hyväksymistä yksityisistä vastanotoista menee hoitoon.  Jos vaikka on töissä Tampereella, voi valita siellä sijaitsevan vastaanoton.  Yksityisillä vastaanotoilla saattaa myös olla aikoja tarjolla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 

Onko hoito palvelusetelillä kallista?

Hoito voi tulla jopa edullisemmaksi kuin terveyskeskuksessa. Perusturvalautakunta on määritellyt palvelusetelien arvot.  Asiakas maksaa yksityisen hammaslääkärin maksun ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen.  Palveluseteli.fi -sivustolla pääsee vertailemaan eri hammaslääkärien hintoja.  Esimerkiksi hyvin tyypillisen lohkeaman hoito, jossa paikka tehdään kahdelle hampaan pinnalle, maksaa terveyskeskuksessa 59,00 euroa.  Palvelusetelillä hinta on 48,47 – 69,36 euroa.

Palvelusetelistä löytyy lisää tietoa osoitteesta kaupungin kotisivuilta

https://www.nokiankaupunki.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/tietoa-asiakkaille-potilaille-ja-opiskelijoille/palvelusetelit/

Lisätietoja medialle antaa vs. vastaava hammaslääkäri Miika Kujanpää, puh. 044 486 1870 tai miika.kujanpaa@nokiankaupunki.fi