Haku avoinna taidetila Raamiin vuodelle 2025

Näyttelykalenteri koostetaan hakemusten perusteella ja etusijalla ovat taiteen eri alojen ammattilaiset sekä ammatillisesti tuotetut kulttuurihistorialliset näyttelyt.

Taidetila Raami sijaitsee kirjasto- ja kulttuuritalo Virran pohjakerroksessa. Raamin näyttelyohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

• Tilasta ei peritä vuokraa
  • Kuvasto ry:n jäsenille maksetaan pääsymaksuttoman näyttelyn mukaiset näyttelykorvaukset
  • Tilassa on kameravalvonta ja lukittavat vitriinit
  • Av-laitteisto mahdollistaa mediateosten esittämisen
  • Näyttelyvalaistuksen tuottaa alan ammattilainen
  • Talon puolesta ripustustekniikka, myös seiniin kiinnittäminen tai teosten tuottaminen suoraan seiniin mahdollista
  • Näyttely voi olla myös performanssi, työskentelytila tai muu taiteen tai kulttuurihistorian kentälle suuntautuva yleisötyöhön liittyvä kokonaisuus

Vuosittain Raamissa on noin 7 näyttelyä, joista kesäkauden näyttely on ajallisesti pidempi. Kävijämäärät ovat olleet 7500-10 500 kävijää vuodessa. Taidetilojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Virran työpajatilat sekä laadukkaalla tekniikalla varustettu Hiomo-sali lisäävät vaihtoehtoja järjestää tapahtumia ja toimintaa näyttelyiden yhteyteen.

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakulomake on avoinna koko vuoden, haku koskien vuotta 2025 päättyy 31.3.2023 klo 12. Myöhemmin tulleita hakemuksia ei huomioida vuoden 2025 näyttelyvalinnoissa. Näyttelyt valitsee moniammatillinen työryhmä ja hakijoille ilmoitetaan valinnoista kevään 2024 aikana.

Tutustu taidetila Raamiin:

Taidetila Raami
#virtanokia #taidetilaraami #visitnokia

Teoskuva: Reetta Partanen: Kantoija (2018) taidetila Raamissa kesällä 2023. Kuva: Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätiedot:

Hanna Westman