Ensimmäisen koronarokotteen voi saada Nokialla ilman ajanvarausta myös 5.8. ja 8.8.


Ensimmäisen rokotteen voi saada Nuijamiestentien rokotuspisteellä ilman ajanvarausta torstaina 5.8. sekä sunnuntaina 8.8. klo 9–15 välisenä aikana. Koronarokotusajan voi edelleen varata myös etukäteen.

Kuvassa rokotehoitaja seisoo odotusalueen edessä Nokian rokotuspisteellä. Odotusalueella on ihmisiä odottamassa rokotusvuoroaan.
Kuva: Opa Latvala

Nokian Nuijamiestentien rokotuspisteen walk in -linjalta on rokotteen saanut tähän mennessä yli 140 nokialaista. Kaiken kaikkiaan nokialaisista yli 63 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen ja 20–24-vuotiaista yli 51 prosenttia.

”Walk in -rokotuslinja on osoittautunut menestykseksi ja tuonut nokialaisille helpon tavan käydä ottamassa rokote. Haluamme tarjota tämän mahdollisuuden jatkossakin, sillä se on selvästi saanut ihmiset liikkeelle. Rokotuskattavuus on Nokialla jo kohtuullinen, mutta yhä parempaa tavoittelemme”, terveyspalvelujen johtaja Minna Luoto kertoo.

Rokotusajan voi edelleen varata myös etukäteen

Tällä hetkellä koronarokotteen voivat saada 16 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12 vuotta täyttäneet nokialaiset. Sähköisesti ajat ovat varattavissa heti. Puhelinajanvaraus on auki tiistaisin, seuraavan kerran tiistaina 27.7. klo 8–14.

Rokotusten annosväli huomioitava tehosterokotuksessa

Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli on Nokialla toistaiseksi 12 viikkoa, ja sitä voi lyhentää vain erittäin painavista syistä. Tällaisia ovat ulkomaille töihin tai opiskelemaan lähteminen tai syöpähoitojen aloittaminen. Mikäli rokotusten annosväliin tulee muutoksia, niistä tiedotetaan erikseen.

Jos tehosterokotusta varten varatun ajan joutuu pakottavasta syystä vaihtamaan, alkuperäinen aika on ensin peruttava. Uuden ajan voi varata sitten, kun aikoja on saatavilla – kuitenkin niin, että ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli tulee täyteen.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla