Ensimmäisen koronarokotteen voi nyt saada Nokialla ilman ajanvarausta tulevina kahtena perjantaina


Nokialla on nyt mahdollista saada ensimmäinen rokote myös ilman ajanvarausta tulevina kahtena perjantaina klo 9–14 välisenä aikana. Rokotuspisteellä voi kuitenkin joutua odottamaan vuoroaan, ja siksi aika kannattaa varata etukäteen, mikäli se on mahdollista.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Nokialla avataan niin sanottu walk in -rokotuslinja Nuijamiestentien rokotuspisteelle 16.7. ja 23.7. klo 9–14 väliseksi ajaksi, jolloin ensimmäisen rokotteen voi saada ilman etukäteen varattua aikaa. Mukaan tarvitsee henkilöllisyystodistuksen, ajokortin, passin tai Kela-kortin.

Rokotuslinja on avoinna 16 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 12 vuotta täyttäneille nokialaisille. Ensisijaisesti linja on kuitenkin tarkoitettu niille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia ja mahdollisuutta käyttää sähköistä ajanvarausta. Rokotuspisteen jono toteutetaan terveysturvallisesti, mutta walk in -rokotuslinjalla on syytä varautua odottamaan vuoroaan, sillä ilman ajanvarausta rokotettavien määrää ei voida ennakoida.

Ensimmäinen rokote kannattaa ottaa nyt

Heinäkuun aikana Nokian rokotuspisteellä annetaan erityisesti tehosterokotuksia. Siksi aika ensimmäistä rokotetta varten kannattaa varata nyt.

”Tällä hetkellä emme vielä tiedä, kuinka paljon saamme tulevina viikkoina uusia rokotteita ensimmäisiä rokoteannoksia varten. Siksi rokotusaika kannattaa varata nyt, kun niitä on runsaasti saatavilla”, johtava ylilääkäri Katja Ylitolva toteaa.

Rokotusten annosväli on edelleen 12 viikkoa

Koronarokotteiden annosten väli on Nokialla edelleen 12 viikkoa. Rokotusten annosväliä ei voi lyhentää esimerkiksi ulkomaanmatkan takia.

”Rokotustilanne meillä on tällä hetkellä hyvä, eikä annosvälin lyhentämiselle toistaiseksi ole tarvetta”, Katja Ylitolva kertoo.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla