Ensi viikosta alkaen tehosterokotuksen voi saada kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta


Ensi viikosta alkaen tehosterokotuksen voi saada Nokialla aikaisintaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta. Syyskuussa Nuijamiestentien rokotuspisteellä on tulossa runsaasti walk in -rokotuspäiviä. Nuorempia ikäryhmiä kannustetaan tulemaan koronarokotukseen.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Nokialaisista ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut hieman yli 71 prosenttia ja toisen rokotteen hieman yli 51 prosenttia. Rokotuskattavuus on vielä matalampi etenkin nuoremmissa ikäryhmissä.

Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen muistuttaakin, että koronarokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton mutta myös nuorempien on tärkeää ottaa rokote.

”Myös nuorten ja nuorten aikuisten on tärkeää suojautua koronavirustaudilta rokottautumalla, sillä tauti voi olla vakava myös nuoremmilla. Rokottautumalla voi suojata itseään ja läheisiään, ja kaksi rokotetta saanut voi elää lähes normaalia elämää yhteiskunnan avautuessa. Kannustamme nyt vahvasti nuorempiakin tulemaan rokotukseen. Se on tiemme kohti vapaampaa ja normaalimpaa elämää”, Heidi Leppänen kertoo.

Yläkoulujen tehosterokotuspäivät säilyvät ennallaan, eli yläkoulujen rokotuksissa annosväli on edelleen kahdeksan viikkoa.

Syyskuussa tulossa runsaasti walk in -rokotuspäiviä

Ensimmäisen rokotteen ja aikaistetun tehosterokotteen voivat saada ilman ajanvarausta kaikki 12 vuotta täyttäneet Nuijamiestentien rokotuspisteellä. Syyskuussa koronarokotteita annetaan walk in -linjalla seuraavasti: perjantaista sunnuntaihin 17.–19.9. klo 9–15, ma 20.9. ja ti 21.9. klo 16.15–19.30, la 25.9. klo 9–15, ma 27.9. ja ti 28.9. klo 16.15–19.30 ja su 3.10. klo 9–15.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla