Alle 30-vuotiaille miehille annetaan toistaiseksi vain Pfizer-Biontechin koronarokotetta – Nokialla rokotetta runsaasti saatavilla


Modernan Spikevax-rokotetta ei toistaiseksi anneta alle 30-vuotiaille miehille. Modernan rokotetta voidaan edelleen antaa 30 vuotta täyttäneille sekä alle 30-vuotiaille naisille. Nokialla on nyt runsaasti saatavilla Pfizer-Biontechin rokotetta, ja sitä annetaan ensisijaisesti kaikille alle 30-vuotiaille.

Kuvassa rokotehoitaja seisoo odotusalueen edessä Nokian rokotuspisteellä. Odotusalueella on ihmisiä odottamassa rokotusvuoroaan.
Kuva: Opa Latvala

THL antoi Modernan Spikevax-rokotetta koskevan ohjeistuksensa 7.10. Modernan Spikevax-rokotteen saaneilla on ilmennyt suhteellisesti enemmän sydänlihastulehduksia kuin Pfizer-Biontechin rokotteen saaneilla, ja riski tulehdukseen on suurempi nuorilla miehillä kuin naisilla ja yli 30-vuotiailla miehillä.

Jos alle 30-vuotias mies on saanut ensimmäisenä annoksena Modernan rokotetta, toisena annoksena annetaan Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotetta. Koronarokotettujen sydänlihastulehdukset ovat harvinaisia, ja suositus Modernan rokotteen ikärajasta on varotoimi.

Nokialla hieman yli 70 prosenttia 20–29-vuotiaista on tähän mennessä saanut ensimmäisen koronarokotteen.

”Nuorten aikuisten ryhmässä meillä on jo hyvä rokotekattavuus, mutta kannustamme nuoria ja nuoria aikuisia edelleen tulemaan koronarokotukseen. Meillä on tällä hetkellä Pfizer-Biontechin rokotetta runsaasti saatavilla Nuijamiestentien rokotuspisteellä. Lokakuussakin rokotuksen saa kätevästi ilman ajanvarausta walk in -linjalta”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo.

Lisätietoja: Nokian koronarokotukset