Ajankohtaista koronarokotuksista: uusia aikoja tarjolla 25.5., 65 vuotta täyttäneiden poikkeusjärjestelyt jatkuvat


Uusia koronarokoteaikoja on varattavissa seuraavan kerran ensi tiistaina 25.5. klo 8 alkaen 45–64-vuotiaille, 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Lisäksi 65 vuotta täyttäneille on jatkuvasti Astra Zenecan rokoteaikoja tarjolla sähköisen ajanvarauksen kautta.

Näin jo varatun rokoteajan voi vaihtaa

Jos rokoteaikaa joutuu pakottavasta syystä johtuen vaihtamaan, alkuperäinen aika täytyy ensin perua. Rokoteaika perutaan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa nokia.terveytesi.fi sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa Ajanvaraukset.

Sen jälkeen uusi aika tulee varata erikseen, ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta. Uuden rokoteajan voi varata sitten, kun uusia aikoja on tarjolla.

Mikäli ei ole mahdollisuutta nettiajanvarauksen käyttöön, voi ajan rokotukseen varata puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna ennalta ilmoitettuina päivinä klo 8-14. Puhelimessa vastaa nauhoite, jos puhelimitse varattavat rokotusajat ovat täynnä.

Ohjeet rokotteen vaihtamiseen 65 vuotta täyttäneille

Yli 65-vuotiaille Astra Zenecalla rokotetuille suositellaan edelleen tehosterokotusta samalla valmisteella. Jos Astra Zenecan rokotetta saanut henkilö kuitenkin kieltäytyy ottamasta toista Astra Zenecan rokoteannosta, hän voi halutessaan saada mRNA-rokotteen. Käytännössä mRNA-rokotteella annettava tehosterokotus tällöin siirtyy alkuperäistä aikaa myöhemmäksi.

Jos rokotetta haluaa vaihtaa, on ensin peruttava Astra Zeneca -rokotteelle varattu aika. Aika perutaan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta. Mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, henkilö voi jättää tulematta rokotuspisteelle ilman erillistä ilmoitusta. Uuden ajan mRNA-rokotteelle voi varata sitten, kun ajanvaraus seuraavaksi avautuu. Rokotetta ei voi vaihtaa rokotuspisteellä.

”Ajanvarausnumeron ruuhkautumisen takia olemme päättäneet jatkaa poikkeusjärjestelyä Astra Zeneca -rokoteaikojen perumisen osalta. Mikäli 65 vuotta täyttänyt ei halua jatkaa jo aloitettua rokotussarjaa Astra Zeneca -rokotteella, eikä pysty perumaan aikaa netissä, hän voi jättää tulematta rokotuspisteelle ja varata myöhemmin uuden ajan. Poikkeusjärjestely koskee siis vain tehosterokotteena annettavia Astra Zeneca -rokoteaikoja”, Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen ohjeistaa.

Uusien rokoteaikojen avaamiseen vaikuttavat rokotteiden saatavuus ja kysyntä

Uusia koronarokoteaikoja on varattavissa tällä hetkellä viikoksi kerrallaan rokotteiden saatavuudesta johtuen. Rokoteaikoja ja uusia rokotettavia ryhmiä avataan myös kysynnän mukaan.

”Tällä hetkellä tiedämme rokotepäivät ja -määrät viikoksi eteenpäin. Toivomme, että rokotesaatavuuden parantumisen myötä pystymme avaamaan ajanvarauksen pidemmälle ajalle kuin seuraavalle viikolle. Yritämme tietysti välttyä siltä, että aikoja jää varaamatta, jotta rokotehävikkiä ei syntyisi. Tästä syystä joudumme avaamaan aikoja uusille ikäryhmille, mikäli kysyntä jollakin rokotettavalla ryhmällä hiipuu”, Heidi Leppänen toteaa.

Rokoteaikoja varataan aina kaikille rokotettaville ryhmille eli tällä hetkellä 45–64-vuotiaille, 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Lisätiedot ja ajantasaista infoa uusista rokotusajoista: Nokian koronarokotussivut