75 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan lauantaille 20.3. – ajanvaraus avautuu torstaina 18.3. klo 8


75 vuotta täyttäneille nokialaisille on tarjolla noin 360 uutta koronarokotusaikaa tämän viikon lauantaille 20.3. Ajanvaraus niihin alkaa torstaina 18.3. klo 8.00. Koronarokotteet tulevat tällä hetkellä Nokialle pienissä erissä ja niitä tarjotaan varattaviksi sitä mukaa kun saapuvat erät varmistuvat. Tavoitteena on, että 70 vuotta täyttäneet saadaan rokotettua huhtikuun loppuun mennessä.

Nuijamiestentien rokotuspisteessä sairaanhoitajat ovat rokotuspisteellä.

Uusi linjaus rokotusten kohdentamisesta

Riskiryhmään 1 kuuluville 18-69-vuotiaille nokialaisille ei tällä hetkellä tarjota uusia rokotusaikoja, vaan myös AstraZenecan rokotevalmisteet annetaan uuden THL:n suosituksen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti ensisijaisesti ikäihmisille.

THL kertoi viime viikolla, että tutkimustiedon mukaan AstraZenecan rokote antaa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen ikääntyneille yhtä vahvan suojan kuin BioNTech-Pfizerin rokotevalmiste. Siksi lääketieteellistä syytä yläikärajan säilyttämiseen ei enää ole.

”Olemme saaneet paljon kysymyksiä, miksi riskiryhmään 1 kuuluvien 18-69-vuotiaiden rokotukset alkoivat ennen 70 vuotta täyttäneiden rokotuksia. Syynä on se, että AstraZenecan rokotetta käytettiin aiemmin vain alle 70-vuotiaille. Sittemmin rokote on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi myös 70 vuotta täyttäneille. Siksi voimme nyt tarjota rokotuksia ensin vanhemmille ikäryhmille ja vasta sen jälkeen muille riskiryhmille”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen sanoo.

”Meille on myös välittynyt monien kuntalaisten huoli rokotteen saamisesta. Tällä hetkellä rokotteet tulevat Nokialle pienissä erissä, joten tilanne vaatii kaikilta malttia ja pitkäjänteisyyttä. Jokainen koronarokotteen haluava nokialainen tulee sen saamaan”, Leppänen jatkaa.

Rokotuksen jälkeen on jatkettava koronaohjeistusten noudattamista

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, hakeutua oireiden ilmaantuessa testiin sekä noudattaa myös muita ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.

Näin on toimittava sen vuoksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista. Ohjeistuksia muutetaan tiedon karttuessa, mutta toistaiseksi toimintasuositukset ovat varovaisuusperiaatteen mukaisesti samat sekä rokotteen saaneille että heille, joilla ei vielä ole rokotuksen antamaa suojaa.

Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Heille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna arkisin klo 8–14). Ruuhkautumisen estämiseksi kaupunki toivoo, että kaikki, joilla on mahdollisuus, suosisivat nettiajanvarausta.

Kaupunki tiedottaa koronarokotusten tilanteesta ensisijaisesti verkkosivuillaan www.nokiankaupunki.fi/koronarokotukset. Ne, jotka eivät käytä nettiä, voivat kuunnella ajantasaisen rokotustiedon nauhoitettuna tiedotteena numerosta 03 5652 1150.