75 vuotta täyttäneet nokialaiset voivat varata rokotusaikoja ensi viikolle – ajanvaraus avautuu tiistaina 16.3. klo 8


Nokian kaupunki avaa 75 vuotta täyttäneille ikäihmisille uusia rokotusaikoja varattavaksi ensi viikolle. Ajat ovat varattavissa tiistaista 16.3. klo 8 lähtien. Rokotuksia annetaan torstaina 18.3. ja perjantaina 19.3. Nuijamiestentien rokotuspisteessä. Yhteensä tarjolla on nyt noin 350 rokotusaikaa. Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella.

Rokotusjärjestystä tarkennetaan ensi viikosta alkaen. Se tarkoittaa, että 70–74-vuotiaiden rokotuksia jatketaan vasta, kun rokotteiden saatavuus paranee ja vanhempia ikäryhmiä on saatu riittävästi rokotettua. Lisäksi kaupunki odottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä lisäohjeistusta mille ryhmille AstraZenecan rokotevalmistetta jatkossa Pirkanmaalla annetaan. Ensi viikolla annettavien AstraZenecan rokotteiden ajanvarauksesta tiedotetaan siksi myöhemmin erikseen.

Torstaina 18.3. ja perjantaina 19.3. annettavat rokotteet ovat Pfizer-Biontecin rokotevalmistetta, jota käytetään Suomessa ikäihmisille ja 16–17-vuotiaille. Jälkimmäisen ikäryhmän osalta rokotusaikataulu selviää myöhemmin.

Ajanvarausohje 75 vuotta täyttäneille

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Heille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna arkisin klo 8–14). Kaupunki toivoo, että kaikki, joilla on mahdollisuus, suosisivat nettiajanvarausta.

Rokotuksia ei anneta ilman ajanvarausta. Ajanvaraus avautuu tiistaina 16.3. klo 8 alkaen.

Tiedotusta tehostetaan

Kaupunki on saanut kuntalaisilta palautetta rokotetiedotuksesta. Palautteen perusteella tiedotusta tarkennetaan. Jatkossa kaupunki pyrkii tiedottamaan hyvissä ajoin etukäteen ajankohdasta, josta lähtien uusia rokotusaikoja voi varata. Poikkeuksena ovat kuitenkin tilanteet, joissa rokotteita uhkaisi jäädä käyttämättä. Silloin ajanvaraus avataan samanaikaisesti tiedottamisen kanssa.

”Haasteena on rokotemäärien niukkuus, minkä vuoksi kaikki rokotusvuorossa olevat eivät pääse rokotettavaksi ensimmäisten joukossa. On silti ilo huomata, että nokialaiset seuraavat aktiivisesti tiedotustamme ja olemme saaneet kaikki rokotusajat täytettyä. Onneksi näyttää siltä, että rokotteiden saatavuus Suomeen ja Nokialle on parantumassa viikosta 14 alkaen”, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Leppänen korostaa, että kaikki halukkaat rokotetaan aikanaan. Koronaan liittyvistä varotoimista ei päästä vielä kuukausiin eroon. Myös rokotettujen tulee huolehtia varotoimista, kuten maskien käytöstä ja muista hygieniaohjeista.

Kaupunki tiedottaa koronarokotusten tilanteesta ensisijaisesti verkkosivuillaan www.nokiankaupunki.fi/koronarokotukset. Ne, jotka eivät käytä nettiä, voivat kuunnella ajantasaisen rokotustiedon nauhoitettuna tiedotteena numerosta 03 5652 1150. Rokotusuutisia julkaistaan myös sosiaalisessa mediassa. Lisäksi rokotustiedotteet lähetetään lehdistölle.

Koronarokotetiedotusta tehdään pääsääntöisesti virka-aikana. Näin ollen tietoja esimerkiksi rokotusaikojen täyttymisestä päivitetään verkkosivuille ja nauhoitettuun puhelintiedotteeseen arkisin päiväaikaan, ei iltaisin tai viikonloppuisin.