70 vuotta täyttäneille ja riskiryhmään 1 kuuluville 18-69-vuotiaille nokialaisille uusia koronarokotusaikoja


70 vuotta täyttäneet ja riskiryhmään 1 kuuluvat 18-69-vuotiaat nokialaiset voivat varata uusia rokotusaikoja maanantaina 29.3. klo 8 alkaen. Ajan voi varata netissä tai puhelimitse. Puhelinajanvaraus on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole käytössään nettiä tai verkkopankkitunnuksia.

Nuijamiestentien rokotuspisteessä sairaanhoitajat ovat rokotuspisteellä.

Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna arkisin klo 8–14, kun rokotusaikoja on vapaana).

Riskiryhmään 1 kuuluminen on varmistettava itse etukäteen

18-69-vuotiaat nokialaiset voivat nyt varata rokotusajan vain, jos he kuuluvat koronavirustaudin riskiryhmään 1. Terveyspalveluista tarkistetaan ennen rokotusta riskiryhmään kuuluminen. Rokotusta ei anneta, jos aika on varattu väärin perustein.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä.

Tarkempi määrittely on tarkistettava verkkosivuilta: Riskiryhmä 1: Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat

Astra Zenecan rokotteen käyttö jatkuu 65 vuotta täyttäneillä

Kaupunki keskeytti Astra Zenecan rokotteen käytön THL:n linjauksen mukaisesti perjantaina 19.3. THL on sittemmin päättänyt, että kyseisen rokotevalmisteen käyttämistä voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä maanantaista 29.3. alkaen.

THL on tiedottanut, että 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään.

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronarokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille.

Lisätiedot koronarokotuksista Nokialla: Koronavirusrokotukset

THL:n tiedote 24.3.: AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä – haittavaikutusten mahdollisuutta nuoremmilla selvitetään edelleen