65 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusaikoja huomenna, ensi viikolla rokotetaan riskiryhmään 1 kuuluvia


Nokian kaupunki avaa 65 vuotta täyttäneille nokialaisille koronarokotusaikoja varattavaksi huomenna 8.4. klo 8 alkaen sekä netissä että puhelimitse. Rokotukset annetaan loppuviikosta ja aikoja voivat varata kaikki 65 vuotta täyttäneet, vaikka he eivät kuuluisi koronaviruksen riskiryhmään. Ikärajaa lasketaan aiemmasta 70 vuodesta, koska aikoja on tällä viikolla mennyt vasta vähän.

Nuijamiestentien rokotuspisteessä sairaanhoitajat ovat rokotuspisteellä.

Riskiryhmään 1 kuuluville 18-64-vuotiaille tarjolla pieni erä rokotuksia

Pääosa ensi viikolla annettavista rokotuksista on ikäihmisten tehosteannoksia. Pieni erä rokotusaikoja avataan netti- ja puhelinajanvaraukseen riskiryhmään 1 kuuluville 18-64-vuotiaille nokialaisille tiistaista 13.4. klo 8 alkaen.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä.

Tarkempi määrittely on katsottava verkkosivuilta: Riskiryhmä 1: Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat

Terveyspalveluista tarkistetaan ennen rokotusta riskiryhmään kuuluminen. Rokotusta ei anneta, jos aika on varattu väärin perustein.

Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna arkisin klo 8–14, kun rokotusaikoja on vapaana).

Lisätiedot:
Nokian kaupungin koronarokotussivut