45 vuotta täyttäneiden rokottaminen alkaa tällä viikolla – ajanvaraus avautuu huomenna klo 8


Koronavirusrokotukset etenevät Nokialla edelleen suunniteltua nopeammin, ja rokotukset laajenevat tällä viikolla 45 vuotta täyttäneisiin. Rokotusaikoja on varattavissa tiistaina 18.5. klo 8 alkaen netissä ja puhelimitse.

Tiistaina 18.5. uusia aikoja on tarjolla lisäksi 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville henkilöille. Lisäksi 65 vuotta täyttäneille on jatkuvasti Astra Zenecan rokotusaikoja tarjolla sähköisen ajanvarauksen kautta.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on auki seuraavan kerran tiistaina 18.5. klo 8 alkaen.

Ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (klo 8–14). Numerossa vastaa nauhoite, jos puhelimitse varattavat rokotusajat ovat täynnä.

Suojautuminen yhä tärkeää

”Suojautumis- ja hygieniaohjeita on syytä noudattaa rokotuksen saatuaankin”, muistuttaa Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten pysymällä sairaana kotona, pitämällä turvavälit sekä huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta. Suojaa suu ja nenä kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kädet tai käytä käsihuuhdetta heti kun mahdollista. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski olka- tai kyynärvarren kulmaan. Älä yski tai aivasta kämmeniisi.

Pese kädet aina:

  • kun tulet ulkoa sisään,
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
  • tai kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.
  • Hyvään käsihygieniaan kuuluu myös käsien pesu wc-käynnin tai vaipanvaihdon jälkeen sekä ennen ruoan laittoa ja ruokailua.

Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Lisätiedot ja ajantasaista infoa uusista rokotusajoista: Nokian koronarokotussivut