35 vuotta täyttäneiden rokotukset alkavat ensi viikolla – aikoja varattavissa ti 15.6.


Ensi tiistaina 15.6. klo 8 alkaen avautuu varattavaksi uusia aikoja 35–64-vuotiaille, 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Jatkossa uusia aikoja avataan aina tiistaiaamuisin klo 8. Mikäli tähän käytäntöön tulee poikkeuksia, niistä tiedotetaan erikseen.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 45 prosenttia nokialaisista ja tehosterokotteen noin 10 prosenttia. Tulevina viikkoina Nokialla annetaan erityisesti tehosterokotteita.

”Erityisesti heinäkuussa rokotamme paljon tehosterokotteen saavia. Tästä syystä voi tilastollisesti näyttää siltä, että rokotustahti olisi Nokialla hidastunut. Todellisuudessa etenemme edelleen samassa tahdissa muun Pirkanmaan kanssa”, Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo.

Rokotteen voi saada pakollisen ja pitkäaikaisen ulkomailla oleskelun vuoksi

Mikäli henkilö on lähdössä pitkäaikaisesti ulkomaille töihin tai opiskelemaan, esimerkiksi rauhanturvaajaksi tai vaihto-opiskelijaksi ja tarvitsee siitä syystä rokotteen, hän voi ottaa yhteyttä koronarokotusten ajanvaraukseen ja kertoa tilanteensa. Näille henkilöille pyritään järjestämään aika ensimmäistä rokoteannosta varten.

Rokotukseen tullessa henkilöllä on oltava mukana todiste siitä, että hänellä on oikeat perusteet saada rokote.

”Erityisen tärkeää tässä on huomioida, että vapaa-ajan matka ei ole riittävä peruste rokotteen saamiselle, vaan ulkomaille lähdön on oltava välttämätöntä työn tai opiskelun vuoksi”, Heidi Leppänen toteaa.

Lisätiedot ja ajantasaista infoa uusista rokoteajoista: Nokian koronarokotussivut