25 vuotta täyttäneet pääsevät varaamaan rokotusaikoja 29.6. alkaen, peruutusaikojen rokotusjonoon voi nyt ilmoittautua netissä


Nokian koronarokotukset etenevät ensi viikolla 25 vuotta täyttäneisiin. Tiistaista 29.6. klo 8 alkaen uusia rokotusaikoja voivat varata 25–65-vuotiaat, 65 vuotta täyttäneet ikäihmiset sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12 vuotta täyttäneet nokialaiset. Kaupunki on myös avannut netissä 18 vuotta täyttäneille rokotusjonoon ilmoittautumisen. Ilmoittautumalla on mahdollista päästä rokotukseen omaa vuoroaan aiemmin, mikäli rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä esimerkiksi peruutusten vuoksi.

Rokotusjono 18 vuotta täyttäneille

Peruutusaikojen rokotusjonoon voivat ilmoittautua vain nokialaiset. Jono ei korvaa normaalia rokotusvuoron ajanvarausta, eikä rokotteen saamista voida taata ilmoittautumisella jonotuslistalle. Rokotusaika kannattaakin  varata heti kun se on iän puolesta mahdollista ja aikoja on vapaana.

Kutsu rokotukseen voi tulla ilmoittautuneille hyvinkin nopealla varoitusajalla.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake rokotusjonoon

Yli 25-vuotiaiden sekä riskiryhmiin kuuluvien ajanvarauksen ohje

Nokialla avataan uusia rokotusaikoja varattaviksi pääsääntöisesti tiistaisin klo 8. Ajat varataan loppuun useimmiten saman päivän aikana.

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja. Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, varataan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (avoinna, kun rokotusaikoja on vapaana).

Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien 12–15 vuotiaiden rokotusaika tulee varata puhelimitse. Mikäli 15-vuotiaalla on pankkitunnukset, hän voi varata rokotusajan myös sähköisesti.

Rokotustodistuksen saa viiveellä

Koronarokotustodistuksen saa Omakannasta noin viikon viiveellä rokotteesta. Suomi on 22.6. alkaen siirtynyt käyttämään EU:n yhteistä koronarokotustodistusta.

Ne nokialaiset, jotka eivät pysty käyttämään Omakanta-verkkopalvelua, voivat saada terveydenhuollosta selvityksen koronarokotuksesta, jos todistus tarvitaan välttämättömästi esimerkiksi matkustamiseen. Kyseessä on ei-kiireellinen palvelu, ja selvityksen saamiseen menee vähintään viikko.

THL:n rokotusrekisterin mukaan 50,7 prosenttia nokialaisista on saanut ensimmäisen rokotteen, mikä tarkoittaa 17 626 ensimmäistä rokoteannosta. Toisen rokoteannoksen on saanut 14,4, prosenttia nokialaisista.

Lisätietoa: Koronarokotukset Nokialla