12–15-vuotiaiden rokotukset käynnistyneet – rokotuksia tulossa myös kouluihin


12–15-vuotiaiden rokotukset ovat käynnistyneet Nokialla. 12 vuotta täyttänyt voi saada ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta walk in -rokotuslinjoilla. Rokotusajan voi myös varata etukäteen puhelimitse tai nuoren omilla verkkopankkitunnuksilla. Tulevan syksyn aikana rokotuksia on tarkoitus järjestää myös kouluissa.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Nokialla suunnitellaan parhaillaan rokotusten aloittamista kouluissa. Rokotteiden saatavuus ja henkilöstöresurssit vaikuttavat kuitenkin siihen, millaisella kapasiteetilla kouluissa voidaan syksyn aikana järjestää rokotuksia. Kaupunki lähettää koteihin Wilman kautta tiedotteen rokotusten järjestämisestä kouluissa, ja tarkemmista koulukohtaisista aikatauluista tiedotetaan vielä myöhemmin erikseen.

Koronarokotusta suositellaan 12 vuotta täyttäneille nuorille, sillä rokottamalla voidaan suojata nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Koska rokotukset estävät suuren osan tartunnoista, ne vähentävät myös lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitustoimien tarvetta.

Lisätietoa lasten ja nuorten koronarokotuksista löytyy THL:n verkkosivuilta.

Tulevat walk in -rokotuspäivät Nuijamiestentiellä ja Linnavuoressa

Kaikki 12 vuotta täyttäneet nokialaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta Nuijamiesten rokotuspisteellä to 12.8., la 14.8., su 15.8., to 19.8. ja su 22.8. klo 9–15 välisenä aikana. Lisäksi ensimmäisen rokotteen voi saada ilman ajanvarausta myös Linnavuoren koulun liikuntasalissa ke 18.8. klo 12–18 välisenä aikana. Tällä hetkellä walk in -rokotuslinjoilta voi saada vain ensimmäisen rokotteen.

Ajan voi varata etukäteen puhelimitse tai nuoren omilla verkkopankkitunnuksilla

Rokotusajan voi myös varata etukäteen Nuijamiestentien rokotuspisteelle. 12 vuotta täyttäneelle ajan voi varata puhelimitse tiistaisin klo 8–14 välisenä aikana rokotusten puhelinajanvarauksesta numerosta 03 5652 1108. Jos lapsella tai nuorella on omat verkkopankkitunnukset, ajan voi varata myös sähköisen ajanvarauksen kautta. Toisen henkilön verkkopankkitunnuksilla aikaa ei voi varata.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla