Nokia-viikko

 

Nokia-viikkoa vietetään kotikaupungin 80-vuotisjuhlatunnelmissa 13.-21.5. Karnevaali - teemalla.

Kulttuuripalvelut haastaa jälleen asukkaat, yhdistykset ja yritykset mukaan toteuttamaan kaupungin nimikkoviikolle yleisölle avoimia tapahtumia. Tavoitteena on koota toukokuulle kaupunkilaisten näköinen, monipuolinen juhlaviikko, jonka lukuisat tilaisuudet muodostavat yhdessä viikon mittaisen karnevaalin.

Mukaan Nokia-viikon ohjelmaan pääsee ilmoittamalla tapahtumatiedot 31.3 mennessä ja sitoutumalla järjestämään ilmoittamansa tapahtuman.

Mukaan ovat tervetulleita monenlaiset kaikille avoimet, Nokiaan liittyvät tilaisuudet: kotikaupunkia juhlistavat opaskierrokset ja retket, näyttelyt, kaupunginosatapahtumat, konsertit tai avointen ovien tapahtumat, kisat, visat tai lajikokeilut. Viikon ajalle osuu myös joitakin valtakunnallisia teemapäiviä, kuten Ravintolapäivä 20.5. ja Suomen luonnon päivä 20.5., jotka tarjoavat mahdollisuuksia toteuttaa ohjelmaa paikkakunnalla.

Pirkkalaistorilla toteutetaan ohjelmalliset Kevätmarkkinat torstaina 18.5. osana Nokia-viikon ohjelmaa. Nokialaiset esiintyvät ryhmät voivat varata oman esiintymisaikansa markkinoiden ohjelmalavalta kulttuuripalveluista, p. 040 7799 009 tai kulttuuri@nokiankaupunki.fi.

Päivitetty 10.2.2017: viikon ohjelmaan voi ilmoittaa mukaan myös pääsymaksullisia tai vapaaehtoisen pääsymaksun sisältäviä tilaisuuksia.

Nokia-viikon ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

Tietoa Nokia-viikon tapahtumajärjestäjille

Vuotuiselle Nokia-viikolle ohjelmaa tuottavat Nokian kaupungin palvelualueiden lisäksi paikalliset seurat, järjestöt ja yhteisöt. Viikon koordinoinnista vastaa Nokian kaupungin  kulttuuripalvelut.

Mukaan viikon ohjelmaan pääsee ilmoittamalla tapahtumatiedot ajoissa ja sitoutumalla järjestämään ilmoittamansa tapahtuman Nokialla. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa järjestelyistä, kustannuksista sekä tarvittavien lupien hakemisesta.

Yhteinen tiedotus ja mainonta

Kulttuuripalvelut kokoaa viikon ohjelman yhteiseen ohjelmalehteen ja tiedottaa viikon ohjelmakokonaisuudesta yleisölle yhteisillä julisteilla, tiedotteilla ja ilmoituksilla mm. Nokian Uutisissa. Ohjelmalehti jaetaan nokialaisiin koteihin toukokuun alussa.

Yhteinen mainonta (rivitieto ohjelmalehdessä, Nokia-viikon yhteinen ilmoittelu ja sähköinen tapahtumakalenteri kaupungin kotisivuilla) ja tapahtumatietojen ilmoittaminen on toimijoille maksutonta. Välitämme tietoja myös paikallisiin ja alueellisiin medioihin tapahtumakokonaisuuden muun tiedotuksen yhteydessä. Yhteisen mainonnan lisäksi toimijoiden kannattaa ilmoittaa omasta tapahtumastaan itse Aamulehden Menoinfoon, sidosryhmille ja jäsenistölle tai omalle asiakaskunnalle.

Pidätämme oikeuden muokata tapahtumatietoja ja valita ohjelmaan hyväksyttävät tapahtumat.

Mikäli tapahtumatietoihin tulee olennaisia muutoksia tai tapahtuma peruuntuu kokonaan, ilmoitattehan siitä viipymättä.

Tapahtumatietojen ilmoittaminen

Kulttuuripalvelut pitää yhteyttä tapahtumajärjestäjiin ensisijaisesti sähköpostitse, joten ilmoitattehan sähköpostiosoitteenne tapahtumailmoituksen yhteydessä. Ennen tapahtumaviikkoa toimitamme tapahtumajärjestäjien käyttöön pyynnöstä myös julistepohjia tapahtumista tiedottamiseen sekä ohjelmaesitteitä yleisölle tapahtuman yhteydessä jaettavaksi.

Tiloja tapahtumien järjestämiseen

Nokia-viikon tapahtumat ovat osa Nokian kaupungin juhlavuoden ohjelmaa, joten tapahtumien järjestämiseen on mahdollista käyttää vapaa-aikapalveluiden hallinnoimia tiloja maksutta tietyin ehdoin (ei vakiovuorot, ainoastaan pääsymaksuttomat ja kaikille avoimet tilaisuudet). Tilavaraukset  tehdään sähköisellä lomakkeella Nokian kaupungin kotisivuilla (vapaa-aika ja tapahtumat > tilavaraukset).

Ennen tilavarauksen tekoa on hyvä olla yhteydessä kulttuuripalveluihin. Varauksen yhteydessä tulee täyttää sähköinen hakulomake ja kohtaan muut tiedot/ lisätiedot tulee hakijan ilmoittaa, että tilaisuus on mukana juhlavuoden ja Nokia-viikon ohjelmassa sekä tieto pääsymaksuttomuudesta.

Myös Poutunpuisto on maksutta varattavissa esimerkiksi puistokonserttien tai ryhmäliikunnan järjestämiseen.

Nokia-viikon yksittäisten tilaisuuksien järjestäjät vastaavat itse tapahtumien toteuttamiseen tarvittavien lupien hakemisesta. Tapahtuman järjestämiseen tarvitaan aina vähintään tilan tai ulkoalueilla maanomistajan lupa sekä poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta. Tapahtumasta riippuen voidaan tarvita myös muita viranomaislupia tai -ilmoituksia, joista on hyvä ottaa selvää jo suunnitteluvaiheessa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tämän ohjeen lisäksi Nokian kaupungin kotisivuille on koottu laajemmin hyödyllistä tietoa tapahtumajärjestäjille.

Tutustu tapahtumajärjestäjän ohjeisiin

Ota yhteyttä

Nokia-viikon ohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut,  p. 040 77 99 009, s-posti: kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Nokia tutuksi!

Vuosittaisen Nokia-viikon tarkoituksena on antaa paikallisille toimijoille mahdollisuus tuoda tapahtumien myötä esiin omaa toimintaansa ja tarjota erityisesti uusille nokialaisille mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti kotikaupungin palveluihin, ympäristöön sekä harrastus- ja vapaa-ajan tarjontaan.