Nokia-viikko

 

Nokia-viikko juhlistaa kotikaupunkia 13.-21.5.

Kaupungin nimikkoviikko nostaa esille nokialaiset järjestöt, seurat, palvelut sekä vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet. Yhdeksän päivän mittainen kevätkarnevaali tarjoaa yleisölle kymmeniä tilaisuuksia, joissa voi tutustua kotikaupungin liikunta- ja harrastusmahdollisuuksiin, kulttuuritarjontaan ja historiaan yhdessä muiden kanssa. Kaupungin lisäksi tapahtumia järjestävät lukuisat paikalliset yhteisöt: yhdistykset, seurat ja yritykset.

Nokia-viikon käsiohjelma jaetaan nokialaisiin koteihin lauantaina 6.5. Jos jakelu ei tavoita esimerkiksi mainoskiellon vuoksi, esitteen voi myös tilata kulttuuripalveluista tai noutaa jakelupäivän jälkeen Taidetalolta, Kerholasta, kirjastoista sekä kaupungintalolta.

Viikon ohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut, tiedustelut p. 040 77 99 009 tai kulttuuri@nokiankaupunki.fi. 

Tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainittu. Pyydämme huomioimaan, että osaan tilaisuuksista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Ohjelman muutokset mahdollisia.

Tervetuloa viihtymään Nokia-viikolle!

 

 

Näyttelyt ja monipäiväiset tapahtumat

11.5.–10.9. Kasvun aika - Nokian tehdasyhdyskunnan historiaa sotavuosista 2000-luvun kynnykselle
Taidetalo, Souranderintie 7. Avoinna ti, to, pe klo 10–16, ke klo 10–18, su klo 11–15. Nokian tehdasyhdyskunnan tarina jatkuu Taidetalolla. Esillä on Nokian teollisesta historiasta kertovaa mielenkiintoista esineistöä, valokuvia ja harvinaista filmimateriaalia. Erillisessä ”Itsenäistymisen vuodet” -osiossa perehdytään paikkakunnan historiaan vuosilta 1917–18.  Yleisöopastukset  Nokia-viikolla la 20.5. klo 13 ja 14, oppaana Keijo Rantanen. Järj. Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa.

13.5.–18.6.Käsityötarvikkeiden kierrätysaitta
Hinttalan kotiseututalo, Nokianvaltatie 5. Tuo tullessasi, vie mennessäsi - ylimääräiset käsityötarvikkeet kiertoon! Avoinna ti-pe klo 9–18, la-su klo 10–15. Järj. Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

17.–25.5.Sata vuotta nuoruutta Nokialla -näyttely
Tehdas108, Souranderintie 2. Avoinna arkisin klo 14-18 ja la-su sekä helatorstaina 25.5. klo 11-15. Ryhmät voivat varata ajan myös aukioloaikojen ulkopuolelle, ryhmävaraukset p. 050 533 0079. Kevään aikana kokoontuneiden nuorten ja vanhusten taidepajoissa jaettiin nuoruuteen liittyviä kokemuksia, tietoa ja tunteita sukupolvelta toiselle. Esillä valokuvia, posliinimaalauksia, karttoja sekä työpajojen dokumenttiaineistoa. Järj. Nokian kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut yhteistyökumppaneineen.

Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa.

Lauantai 13.5. 

klo 10 Lasten temppukerho
Alhoniityn koulun liikuntasali, Nokitie 3. Omatoiminen lasten temppukerho, temppurata, renkaita, rekkejä ja pallopelailua. Toimintaan osallistutaan omalla vastuulla, joten osallistujilla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ennakkoilmoittautumiset: tommi.vainio(at)gmail.com. Järj. Höntsääjät Nokia ry.

klo 10–10.45 Sportti -vesijumppa

Uimahalli, Välikatu 24. Hinta 3 € + uimahallimaksu. Ilmoittautuminen 1 h ennen uimahallin kassalla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 10–13 Prisma Nokian kevättapahtuma
Prisma Nokia, Yrittäjäkatu 10. Millainen on loppuvuodesta avautuva Prisma Nokia? Tule kuulemaan rakentamisen vaiheista ja tulevan Prisman palveluista, tutustumaan pohjakarttoihin sekä kertomaan toiveesi uudesta Omasta Kaupastasi. Samalla tapaat Prisma Nokian väkeä ja voit nauttia koko perheen kivasta ohjelmasta. Järj.  Prisma Nokia.

klo 10–14 Ampumaurheilupäivä ulkoradalla
Ruutivuorentie 78, Citymarketilta n. 7 km Rauman suuntaan. Testattavana kilpa-aseita, pistooli, pienoiskivääri, haulikko ja kiikarikivääri. Kahvitarjoilu. Kuulosuojaimia suositellaan.Järj. Nokian seudun Ampujat ry.

klo 10-15 Rekkahulinat
Kaakkurintie 1. Esillä raskasta kuljetuskalustoa museoautosta tuliterään rekkaan. Paikalla myös raskaat kuskit. Tarjolla kahvia, makkaraa ja muuta mukavaa koko perheelle. Arpajaiset, voittoina murske- ja multakuorma.
Järj. Nokian Seudun Ammattiautoilijat r.y.

klo 11–15 Pelipäivä

Nokian pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Pelattavana konsolipelejä kaikenikäisille. Järj. Nokian kaupunginkirjasto.

klo 12 Suomi pelaa Kimbleä: Kimble -turnaus
Pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Oletko sinä seuraava Kimblen Suomenmestari? Ennakkoilmoittautumiset p. 050 395 8823 tai nokiankirjasto(at)nokiankaupunki.fi, ilmoittautua voi myös paikan päällä. Järj. Nokian kaupunginkirjasto.
Tapahtuma on osa valtakunnallista itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100  -ohjelmaa.

klo 14–15.30 Lasten hyppytunti
Uimahalli, Välikatu 24. Kaikki hyppytornit auki.Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 14–19 Siuron kuorekarnevaali
Kuljuntie 3, Siuro. Viihdyttävää musiikkiohjelmaa, tanssia ja kalaherkkuja. Järj.  Nokian Kuljun Omakotiyhdistys ry.

klo 15 Opistoteatteri esittää: Maan päällä paikka yksi on

Nokia-sali, Kylmänojankatu 3. Käsikirjoitus Tuula-Liina Varis, ohjaus Jarmo Skön. Näyttämöllä Opistoteatterin ja teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijat. Liput 5 €. Järj. Pirkan opisto.

klo 16 Lasten pallokoulu

Alhoniityn koulun liikuntasali, Nokitie 3. Lasten pallokerho 4–7 vuotiaille, pallopelejä leikkimisen varjolla. Ennakkoilmoittautumiset: tommi.vainio(at)gmail.com. Toimintaan osallistutaan omalla vastuulla, joten osallistujilla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Järj. Höntsääjät Nokia ry.

Sunnuntai 14.5.

klo 15–15.45 Pihaliikkari
Kravinpuisto, Pyhäjärventie. Ohjattuja leikkejä ja kehonpainoharjoittelua lapsille ja aikuisille lähiliikuntapaikoilla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä Nokian voimisteluseuran, BC Nokian ja Boxing Club Nokian kanssa.

klo 15 Opistoteatteri esittää: Maan päällä paikka yksi on
Nokia-sali, Kylmänojankatu 3. Liput 5 €.Järj. Pirkan opisto.

klo 15 Koko perheen klassikkoseikkailu:Ihmemaa Oz
Uimahallin nuorisotila Nuksu, Välikatu 24. Käsikirjoitus Anne Rautiainen, ohjaus Aino Marjamaa. Nuorisoteatteri Theama heilauttaa taikasauvaansa ja kutsuu koko perheen Ozin ihmeelliseen maailmaan. Luvassa huikeaa visuaalisuutta, räiskyvää huumoria ja mukaansatempaavaa energiaa. Liput 12/15 €.
Järj. Nokian Näyttelijäyhdistys ry.

Maanantai 15.5

klo 7.15–8 Sportti -vesijumppa
Uimahalli, Välikatu 24. HInta 3 € + uimahallimaksu. Ilmoittautuminen 1h ennen uimahallin kassalla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 8–18 Avoimet ovet: Värikarnevaalit Väliasemalla
Nokian Väliasema, Nokianvaltatie 25 C, 3 krs. Tutustu toimintaan: myymälässä ihania, uusia Väliasemalla valmistettuja käsityötuotteita, myynnissä myös leivonnaisia. Avointen ovien tapahtumassa voit myös pyytää tarjousta palveluista tai tilaustuotteista (rakennus, remontointi, ompelu, kudonta, verhoilu, kuljetus) tai kysyä työllistymismahdollisuutta Väliasemalle.  Kahvitarjoilu ja arpajaiset. Järj. Nokian Väliasema ry.

klo 10–14 Avoimet ovet:Pirkanmaan puunsorvaajien paja
Puunsorvauspaja, Maununkatu 9, jossa lastaussillalta käynti talon takaa kellarikerrokseen. Yhdistyksen toiminnan sekä kurssi- ja opetustarjonnan esittelyä. Sorvausnäytöksiä ja sorvattujen esineiden näyttely, tuotteita myös myynnissä. Järj. Pirkanmaan Puunsorvaajat ry.

klo 18–19 Kaupunkikiertoajelu uusille ja vanhoille nokialaisille
Lähtö Kerholan edustalta, Souranderintie 13. Kyytiin pääsee ennakkovarauksella myös pyörätuolin kanssa. Ennakkoilmoittautumiset: kulttuuri@nokiankaupunki.fi tai p. 040 7799 009. Järj. Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n kanssa.

klo 17–17.30 Vauhtiketun Parkour -ryhmä (ikäsuositus 6–10 v.)
klo 18–18.30 Vauhtiketun Gym & Dance -ryhmä (ikäsuositus 7–10 v.)

Liikunta- ja fysioterapiapalvelu Vauhtikettu, Härkitie 4. Parkour on hauskaa jatkuvaa temppuilua, vauhdikkaita hyppyjä, esteitä ja ratoja.
Gym & Dance on iloista tanssia hittimusan tahdissa sekä voimistelua ja temppuja trampoliineilla ja matoilla. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin 12.5 mennessä p. 040 761 2612, minna.martimo@elisanet.fi tai www.vauhtikettu.com. Järj. Liikunta- ja fysioterapiapalvelu Vauhtikettu.

klo 17 Keväisiä tanssisäveliä
Pääkirjasto, Nuijamiestentie 9.
klo 17 Viihteellinen sekakuoro Welmut esiintyy, kevyttä tanssimusiikkia ukulelen säestyksellä.
klo 18  Ilta jatkuu Vinyylilevytansseilla.
Järj. Nokian kaupunginkirjasto yhteistyössä Welmujen kanssa.

klo 18.30 Koko perheen klassikkoseikkailu Ihmemaa Oz
Uimahallin nuorisotila Nuksu, Välikatu 24.
Liput 12/15 €. Järj. Nokian Näyttelijäyhdistys ry.

Tiistai 16.5.

Iloa ja energiaa ryhmäliikunnasta:
klo 9
Irmat & Raimot Kiertoharjoittelu (senioritunti)
klo 16.45 Zumba

Liikuntamaailma, Härkitie 4. Karnevaaliteeman kunniaksi kaikille tanssillisille ryhmäliikuntatunneille sekä senioritunneille voi osallistua veloituksetta Nokia-viikon ajan. Mukaan mahtuu tulojärjestyksessä 40 henkilöä.
Järj. Nokian Liikuntamaailma.

klo 16–19 Ampumaurheilupäivä sisäradalla

Pirkkalaistie 3. Pistooli- ja kiväärilajit esittelyssä ja kokeiltavana ilma-aseradalla. Kahvitarjoilu. Kuulosuojaimia suositellaan. Järj. Nokian seudun Ampujat ry.

klo 16–19 Avoimet ovet: Mausteita ja tuulahduksia maailmalta!
Kerholan Kellari, Souranderintie 13, käynti talon päädystä. Kaiken ikäisten tyttöjen ja naisten monikulttuurinen ilta Tyttöjen omalla tilalla. Kokataan, askarrellaan ja tutustutaan eri kulttuureihin. Järj. Nokian kaupungin nuorisopalvelut yhteistyökumppaneineen.

klo 17 Historian polut Pitkäniemessä
Kokoontuminen Pitkäniemen sairaalan Hallintola-rakennuksen edessä klo 17, Pitkäniementie 91. Kävelyllä Pitkäniemen puistikossa tehdään aikamatka vuoteen 1900, jolloin sairaalaan tulivat ensimmäiset potilaat. Vieraillaan myös Pitkäniemen kirkossa ja Linnassa, jossa kahvitarjoilu. Järj. Nokia-Seura ry.

klo 17–18.30 Avoimet ovet: Pirkanmaan puunsorvaajien paja
Puunsorvauspaja, Maununkatu 9, jossa lastaussillalta käynti talon takaa kellarikerrokseen.
Järj. Pirkanmaan Puunsorvaajat ry.

klo 17.30 Lyhytfilmejä Nokialta
Pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Katsellaan Elävän Arkiston kokoelmista löytyviä Nokia-aiheisia lyhytfilmejä: Raakakumista saappaiksi (1964), Kenkiä kansalle (1947), Kumi on sisukas ja sitkeä työkaveri (1938), Nokian pitkän historian kaupunki (1953) sekä Kesäleirillä Keholuodolla (1940-lla). Järj. Nokian kaupunginkirjasto.

klo 17.30–19.30 Avoimet ovet: Viholan Ratsastuskoulu
Tappurinjärventie 83. Lapsille talutusratsastusta, puffetti. Säänmukainen vaatetus, tallialueelle ei saa tuoda sateenvarjoja. Järj. Viholan Ratsastuskoulu ja Nokian Ratsastajat.

klo 18–18.45 Sportti -vesijumppa
Uimahalli, Välikatu 24. Hinta 3 € + uimahallimaksu. llmoittautuminen  1 h ennen uimahallin kassalla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 18–19 Puistokonsertti:Puhallinyhtye Oktaavi
Poutunpuisto, Tuuliharjunkatu. Järj. Puhallinyhtye Oktaavi.

klo 20.15 Korishöntsyt
Myllyhaan koulun liikuntasali, Hirsimäenkatu 30. Avoimet koripallohöntsyt täysi-ikäisille. Toimintaan osallistutaan omalla vastuulla, joten osallistujilla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ennakkoilmoittautuminen: tommi.vainio(at)gmail.com. Järj. Höntsääjät Nokia Ry.

Keskiviikko 17.5.

klo 9–13 Avoimet ovet: Päihdeyksikön päiväkeskus
Päiväkeskus, Välikatu 2. Päiväkeskuksen toiminnan esittelyä ja ”Elävän elämän” puun paljastus. Myynnissä arpoja (2 €), kahvi ja leivos (1,50 €), muurikkalättyjä (1 €), lounas (2 €). Päivän tuotto asiakkaiden viriketoimintaan. Järj. Nokian kaupungin päihdeyksikön päiväkeskus.

klo 9–15 Pirkka Street Basket:koulujen katukoriskiertue Nokialla
K-Supermarket Löytiksen P-alue, Kyyninkatu 22. Nokian koulujen 3–6. luokkalaisten katukoristurnaus, 3 vs. 3 pelattavia pelejä.
Järj. Kesko, Suomen koripalloliitto ja BC Nokia.

klo 10–14 Avoimet ovet: Pirkanmaan puunsorvaajien paja
Puunsorvauspaja, Maununkatu 9, lastaussillalta käynti talon takaa kellarikerrokseen. Järj. Pirkanmaan Puunsorvaajat ry.

klo 10 Liikunnallinen lastenkonsertti
Puropuiston päiväkoti, Souranderintie 16.Puropuiston bändi soittaa liikunnallisia lastenlauluja. Ennakkoilmoittautumiset 15.5 mennessä: jari.koski@nokiankaupunki.fi tai p. 044 906 1257. Järj. Puropuiston päiväkoti.

klo 12 Avoin ohjelmakerho ikäihmisille
Kerhola, Souranderintie 13. Harrastekerhojen ohjelmaa, mm. lausuntaa, runoja, sketsejä ja lauluja, lopuksi tanssia. Mahdollisuus kahvitteluun 3 € maksua vastaan. Järj. Nokian Eläkeläiset ry

klo 14.30–20.30 Splash action -vesihuvipuisto kuntoaltaassa
Uimahalli, Välikatu 24. Uimahallimaksu.Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 15–18 Avoimet ovet: Taitoa Tredusta
* Tredu Kankaantaankadun toimipiste, Kankaantaankatu 4.
* Tredu Kivimiehenkadun toimipiste, Kivimiehenkatu 6.
Tule tutustumaan ammattiopiston Nokian toimipisteisiin ja niiden tarjoamiin koulutuksiin sekä Tekniikan alojen työpajatyöskentelyyn. Kankaantaankadun opiskelijaravintolassa on tarjolla keittopäivällinen (sis. keiton, salaatti- ja leipäpöydän sekä jälkiruoan). Lisäksi myynnissä kahvia, pientä suolaista ja makeaa syötävää. Kivimiehenkadulla pohjahinnaton huutokauppa klo 17 (pieni leikkimökki, neliskulmainen huvimaja sekä savustuspönttö). Järj. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu/Nokian toimipisteet.

klo 15–22 Avoimet ovet: Alisniemi
Porintie 584. Tutustu Alisniemen toimintaan ja tiloihin. Järj. Nokian Invalidit ry.

klo 16 alkaen Avoimet ovet: Jyräkallion maja
Nokian reserviläisten maja, Pinsiöntie 500.Tule tutustumaan reserviläisten toimintaan,sauna ja kahvipannu kuumana.Järj. NRAu ry.

klo 17-20 Iltakirppis Pirkkalaistorilla
Pirkkalaistori. Omat pöydät mukaan, voi myydä myös peräkärrystä. Paikkamaksu 10 €. Sitovat paikkavaraukset: esa.kangasmaki(at)tahtiasema.com
Järj. Nokian Tahti Asema ry yhdessä Nelmu ry:n kanssa

klo 17.35 Iloa ja energiaa ryhmäliikunnasta:Body jam
Liikuntamaailma, Härkitie 4. Mukaan mahtuu tulojärjestyksessä 40 henkilöä.
Järj. Nokian Liikuntamaailma.

klo 18 Puistokonsertti: Nokia Big Band
Poutunpuisto, Tuuliharjunkatu. Nokia Big Band esiintyy, solistina Ninni Martikainen.
Järj. Nokia Big Band.

klo 18–20 Hippo - kisat: yleisurheilukarnevaali
Keskusurheilukenttä, Hinttalankatu 6. Lasten ja nuorten leikkimielinen yleisurheilukisa. Ilmoittautuminen ennakkoon OP:n sivujen kautta. Järj. Nokian Urheilijat r.y. yhdessä Nokian Osuuspankin kanssa.

Ilmoittaudu Hippo-kisoihin täällä

klo 17–18.30 Tyttöjalkapalloilun tutustumisilta

Menkalan tekonurmi, Menkalantie. Tule tutusmaan tyttöjalkapalloiluun: kaiken ikäiset palloilusta tykkäävät tytöt ja naiset ovat tervetulleita  mukaan. Lenkkarit tai muut liikuntaan soveltuvat kengät jalkaan. Järj. FC Nokia ry.

klo 17.30–18.15 Pihaliikkari
Kuusiniemenpuisto, Tiilipruukinkatu. Ohjattuja leikkejä ja kehonpainoharjoittelua lapsille ja aikuisille. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä Nokian voimisteluseuran, BC Nokian ja Boxing Club Nokian kanssa.

klo 17.30 Kirjailijailta

Pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Kirjailijavieraina nokialaiset esikoiskirjailijat Marianne Karttinen ja Johanna Perkiö.  Järj. Nokian kaupunginkirjasto.

klo 17.30 –18.30 Hautausmaakierros täynnä elämää
Lähtö Nokian kirkon edustalta, Pirkkalaistie 22. Opastettu kierros vanhalla hautausmaalla johdattaa kaupungin menneisyyteen merkkihenkilöiden tarinoiden kautta. Järj. Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Torstai 18.5.

klo 9–16 Kevätmarkkinat
Pirkkalaistori. Kauppiaiden lisäksi torin lavalla musiikkiohjelmaa. Markkinapaikkojen varaukset Piazzatores, p. 0500 336 437.

Ohjelmaa torin lavalla:

klo 9  Waskivaarit
Tervehdyspuhe ja uuden liikkuvan lavan nimeäminen: Tuomo Nenonen, juhlatoimikunnan puheenjohtaja  sekä lasten sanoittaman uuden Nokia-laulun ensiesitys: Kankaantaan koulun musiikkiluokat
klo 10 Mirame -tanssiryhmä
klo 11 Nokian Mieskuoro
klo 12 Nokian Eläkeläiset ry:n ohjelmaryhmä
klo 13 Nokian Tanssiaseman oppilaat
klo 14 Tanssiorkesteri Nokfox
Järj. Kevätmarkkinat järjestäää Piazzatores, lavan ohjelman tuottaa Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä paikallisten musiikkiyhdistysten kanssa.

klo 9 Iloa ja energiaa ryhmäliikunnasta: Irmat & Raimot Pilates (senioritunti)
Liikuntamaailma, Härkitie 4.Mukaan mahtuu tulojärjestyksessä 40 henkilöä. Järj. Nokian Liikuntamaailma.

klo 9.30 Nukketeatteri Tarinatassun esitys
Pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Järj. Nokian kaupunginkirjasto.

klo 10 Liikunnallinen lastenkonsertti
Puropuiston päiväkoti, Souranderintie 16. Puropuiston bändi soittaa liikunnallisia lastenlauluja. Ennakkoilmoittautuminen 15.5 mennessä: jari.koski@nokiankaupunki.fi tai
p. 044 906 1257. Järj. Puropuiston päiväkoti.

klo 13–15 Nokian Kansallisten Senioreiden avoin kevätjuhla
Kerhola, Souranderintie 13, 37100 Nokia. Esiintyjinä Heini ja Pentti Hietanen sekä Senioreiden kuoro Nokisoinnut, lisäksi yhteislaulua. Ohjelmamaksu 10 €, sisältää kahvin ja kahvileivän. Järj. Nokian Kansalliset Seniorit.

klo 18 Hyvää kotiseutua etsimässä - yleisöluento
Kerhola, sivusali, Souranderintie 13. Nokialla elänyt kirjailija, professori Tarmo Kunnas käsittelee luennossaan Nokiaa kotiseutuna sivuten myös maakunnallisuutta, kansallista identiteettiä, kansainvälisyyttä ja globaalisuutta. Järj. Pirkan opisto.

Luento on osa Pirkan opiston Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa.

klo 14.30–20.30 Splash action -vesihuvipuisto kuntoaltaassa

Uimahalli, Välikatu 24. Uimahallimaksu.Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 18 Avoin näytelmäharjoitus: Kulkurin valssi
Nokian kesäteatteri, Nokianvaltatie 1.Järj. Nokian Työväen Teatteri.

klo 18 Musiikki-ilta: Keväthumpat
Tottijärven Jukola, Pajulahdentie 28. Musiikki-ilta letkeän harmonikkamusiikin parissa. Musiikkiesityksiä, yhteislaulua ja lopuksi tanssia. Puffetti. Järj. Tottijärven maa- ja kotitalousseura ry ja Nokian Harmonikkakerho.

klo 18.30 Filmipyörä esittää: Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen    
Kerhola, Souranderintie 13. Kotimainen perhe-elokuva.  Sallittu, liput 8 € ovelta 1/2 h ennen näytöksen alkua. Järj. Kiertävä elokuvateatteri Filmipyörä yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

klo 20.15 Salibandyhöntsyt - HUOM! Paikka vaihtunut Koskenmäen koululta Nokian lukiolle!
Nokian lukion liikuntasali, Kylmänojankatu 3. Salibandyhöntsyt täysi-ikäisille. Toimintaan osallistutaan omalla vastuulla, joten osallistujilla tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ennakkoilmoittautumiset: tommi.vainio(at)gmail.com. Järj. Höntsääjät Nokia Ry.
 

Perjantai 19.5.

Iloa ja energiaa ryhmäliikunnasta:
klo 9 Lavis
klo 16.30 Sh`Bam

Liikuntamaailma, Härkitie 4. Mukaan mahtuu tulojärjestyksessä 40 henkilöä. Järj. Nokian Liikuntamaailma.

klo 9.15 alkaen Knuutila - päivä Siurossa

Lukkisalmentie 49, Siuro. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ja kotikaupungin merkkivuoden rinnalla Siuro-Seura ry juhlistaa oman kylänsä ja kotiseutuyhdistyksensä komeaa historiaa järjestämällä Knuutilan kartanossa Knuutila-päivän.

Knuutila -päivän ohjelma:

klo 9.15 ja klo 10 Teatteriesitys Kattilatoimistossa

Esiintyjänä rouva Pöljänder alias koomikko Mona Ratalahti, jonka matkassa on monenlaista mutkaa. Esitys sopii 2–8 -vuotiaille lapsille, kesto noin 30 min.

klo 12 alkaen rievän leivontaa pirtissä

Samaan aikaan päärakennuksessa tehdään villivihannespiirakkaa. Asiasta kiinnostuneiden kanssa kerätään yhdessä villejä vihanneksia lähistöltä klo 11. Leipojille tarjotaan rieväkahvit.

klo 14–21 Pullakahvi- ja rievätarjoilua päärakennuksen puffetissa  
Maistellaan päivällä leivottua rievää.

klo 15 ja 16.30 Opastetut Knuutila-kierrokset
Kartanokierroksilla tutustutaan aittahotelliin, päärakennukseen ja väenpirttiin sekä kuullaan tarinoita kartanon historiasta.

klo 16–18 Lasten mölkkypeli pihalla

klo 18–19 Säveliä päärakennuksessa

Pianisti -laulaja Kielo Kärkkäinen.

klo 18–21 Makkaraa ja juomia
Iltapalaa myynnissä 1 € kappalehintaan.

klo 19–21 Jalalla koreasti tanssilavalla
Vinyylilevytanssit, tiskijukkana Tapio Koskinen. Sadesäällä tanssitaan pirtissä.

Näyttelyt pirtissä ja navetassa
Pirtissä koko päivän näyttely lasten piirtämistä Siuro-aiheisista kuvista. Navetassa Siuro -valokuvanäyttely non-stopina pitkin päivää. Lisäksi esillä vanhoja valokuvia, joista voi käydä tunnistamassa tuttuja paikkoja ja henkilöitä.

Muistojen raitti
Muistojen raitti löytyy Siuron ja Linnavuoren eri kohteista. Raitille on ripustettu siurolaisten ja linnavuorelaisten tarinoita vuosien varrelta. Raittikartta www-sivuilla ja Knuutilan Facebook-sivuilla. Voit käydä jättämässä oman tarinasi Siuron kaupalle ja grilliin tai Linnavuoren kirjastoon ja kauppaan.
Järj. Siuro-seura r.y.

klo 13–15 Iltapäiväkahvituokio ikäihmisille
Hinttalan kotiseututalo, Nokianvaltatie 5. Hinttalan kesäkahvila tarjoaa juhlavuoden kunniaksi pitkopullakahveet ikäihmisille. Museopirtti avoinna, opas paikalla. Järj. Cafe Hinttala yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

klo 13 Filmipyörä esittää: Saattokeikka
Kerhola, Souranderintie 13. Kotimainen draamakomedia. Sallittu, liput 8 € ovelta 1/2 h ennen näytöksen alkua. Järj. Kiertävä elokuvateatteri Filmipyörä yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.
www.filmipyora.fi

klo 16.30–17 Syvänvedenjumppa

Uimahalli, Välikatu 24. Uimahallimaksu. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa, ilmoittautuminen uimahallin kassalle. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 17 Filmipyörä esittää: Bamse ja noita-akan tytär

Kerhola, Souranderintie 13. Koko perheen animaatio-elokuva. Sallittu, suomeksi puhuttu. Liput 8 € ovelta 1/2 h ennen näytöksen alkua. Järj. Kiertävä elokuvateatteri Filmipyörä yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

klo 18.30 Filmipyörä esittää: Neljä elementtiä - Maa, vesi, ilma, tuli
Kerhola, Souranderintie 13. Dokumentti -elokuva. K7, liput 8 € ovelta 1/2 h ennen näytöksen alkua. Järj. Kiertävä elokuvateatteri Filmipyörä yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Lauantai 20.5.

klo 9–15 Rompetori ja peräkonttikirppis
Testiradantie 59. Opastus VT 11 Tampere - Pori. Myyntitapahtuman lisäksi taontanäytöksiä, grilli ja kahvila. Myyntipaikat (10 €) jaetaan saapumisjärjestyksessä alkaen klo 7. Tiedustelut p. 040 5032 287 klo 17 jälkeen. Järj. Nokian Urheiluautoilijat ry.

klo 10–10.45 Sportti -vesijumppa
Uimahalli, Välikatu 24. Hinta 3 € + uimahallimaksu. Ilmoittautuminen 1 h ennen uimahallin kassalla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 10–12 Nokian Mammojen puistonvaltaus

Poutunpuisto, Tuuliharjunkatu. Koko perheen tapahtumassa tarjolla leipää ja sirkushuveja, värikkäästä kakkubuffetista herkkuja pikkurahalla. Lapset ja aikuiset pääsevät sirkustelemaan mm. akrobatian ja pellehassuttelun muodossa. Teemaan sopivat asut ja tapahtumassa tehtävät kasvomaalaukset huipentavat karnevaalitunnelman. Paras asu palkitaan!
Järj. Nokian Mammat ry.

klo 10–13 Lasten lintupäivätapahtuma
Penttilänpuisto, Hinttalankatu 6. Puiston lammikon läheisyydessä luontopolku tehtävärasteineen, lintuharrastuksen ja välineiden esittelyä ja kokeilua (kiikari, kaukoputki). Mehutarjoilu. Järj. Nokian Lintukoulu, Pirkanmaan Lintutieteellinen yhdistyksen nuorisojaosto ja Nokian Luonto.

klo 10–13 Koko perheen pihatapahtuma

Päiväkoti Peppi & Bobby, Vikkulankatu 6.Pihakirppis, pomppulinna, temppurata ja buffet -herkkuja sekä tutustumista suomen- ja englanninkielisen päiväkodin toimintaan.
Sitovat pöytävaraukset 15.4. mennessä:pbvanhemmat@yahoo.com. Pöytävuokra 5 €. Järj. Peppi & Bobby vanhemmat.

klo 10 –17 Baseball -ottelut
Menkalan tekonurmikenttä, Menkalantie. Nokia White Sox kohtaa Leppävaara XL5 ja Turku Black Sox -joukkueet kauden ensimmäisessä kotiturnauksessa. Järj. Nokia White Sox baseball club, SBSL Suomi-Sarja.

klo 11-15 Katukarnevaali Souranderintiellä
Souranderintie ympäristöineen. Kotikaupungin 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Souranderintie ympäristöineen pukeutuu juhla-asuun ja kadunvarsi täyttyy ohjelmasta: Taidetalolla yleisöopastuksia, Nokian matkailuoppaat kertovat kiinnostavia tarinoita kadunvarren paikallishistoriasta, lisäksi kuullaan kavionkopsetta, musiikkia ja ihaillaan tanssiesityksiä. Kadunvarren kahvilassa voi nautia Nokia-leivoskahvit ja herkutella kuumalla koiralla. Järj.Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneineen.

Katso katukarnevaalin koko ohjelma

klo 11–14 Peräkonttikirppis
Siuron koulun piha, Kuljuntie 34. Kirpputorin lisäksi buffetti, josta voi ostaa leivonnaisia myös kotiin. Järj. Siuron koulun vanhempainyhdistys.

klo 12 Musiikkia pääkirjastolla: Mix´ette

Nokian pääkirjasto, Nuijamiestentie 9. Järj. Nokian kaupunginkirjasto yhteistyössä Mix´etten kanssa.

Ravintolapäivän ohjelmaa Nokialla:

klo 13 alkaen Kotiravintola Salsa Verde
Kalamiestenkatu 16. Tarjolla meksikolainen menu (G, L, myös kasvisvaihtoehto). Ennakkoilmoittautumiset 19.5. mennessä: mirja_rekola(at)hotmail.com tai p. 050 350 0925. Järj. Perhe Vergara & Rekola.

Katso kaikki Ravintolapäivän tapahtumat

klo 14 ja klo 18 Teatteritaiteen Faidra- ja Peer Gynt - ryhmä esittää: Tyttöjen juttuja
Nokia-sali, Kylmänojankatu 3. Liput 5 €.Järj. Pirkan opisto.

klo 14–15.30 Lasten hyppytunti

Uimahalli, Välikatu 24. Kaikki hyppytornit auki. Uimahallimaksu. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 17-23 Nuksun päättäjäiset

Uimahallin nuorisotila Nuksu, Välikatu 24. Kevätkauden päättäjäiset 7. lk.-19 - vuotialle, ohjelmassa mm. live-karaoke. Järj. Nokian kaupungin nuorisopalvelut yhteistyökumppaneineen.
facebook: Nuorisokahvila Nuksu
Instagram: Nuorisokahvila Nuksu

klo 21 Miss Nokia 2017 finaali
Cumulus Resort Eden, Paratiisikatu 2. Kymmenen finalistin joukosta valitaan Miss Nokia 2017. Järj. Studio Face, kylpylähotelli Eden ja useat nokialaiset yrittäjät.
Miss Nokia facebook
Miss Nokia kotisivut

Sunnuntai 21.5.

Kaatuneitten muistopäivän messu ja kunniakäynnit sankarihaudoilla:
klo 10 Nokian kirkko, Pirkkalaistie 22.
klo 10 Tottijärven kirkko, Karukantie 4.
klo 12  Suoniemen kirkko, Suoniementie 549.

Järj. Nokian seurakunta

klo 11–13 Koko perheen kevätrieha
Siuron urheilukenttä, Färmintie, 37200 Siuro.Toimintapisteitä, mm. keppihevosrata, leikkivarjolla leikkimistä, pelejä ja mukavaa koko perheen toimintaa. Buffetista makkaraa, kahvia ja herkkuja pikkurahalla. Järj. Siuron-Linnavuoren MLL.

klo 11–15 Avoimet ovet Nokian paloasemalla

Nokian paloasema, Öljytie 3. Makkaramyyntiä, lapsille puuhaa ja paloautoja palomiehineen. Järj. Pirkanmaan pelastuslaitos yhteistyössä Nokian VPK:n kanssa.

klo 11 Nokian Kymppi ja Nokia sata
Lähtö ja maali kylpylähotelli Edenillä, Paratiisikatu 2. Perinteikäs ulkoilu- ja kuntoliikuntatapahtuma uudistuu juhlavuonna, kun Kympillä juostaan myös Nokia Sata -kilpasarjat. Maksuttomiin Nokian Kympin ja Vitosen kuntosarjoihin ei ennakkoilmoittautumista. Tule mukaan kävellen, sauvakävellen tai hölkäten!

Nokia sata - kilpasarjat:

•10 km N/M , osallistumismaksu 10 €
• 5x20km N/M, osallistumismaksu 100 €/joukkue
•10×10 N/M, osallistumismaksu 100 €/joukkue (paikan päällä 150 €)

Kilpasarjojen maksu voidaan suorittaa myös Smartum liikuntaseteleillä. Kilpasarjoihin ilmoittautuminen 14.5. mennessä Thriathlonteam226:n nettisivuilla. Tapahtumassa on myös lapsiparkki. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä Thriathlonteam226:n ja Cumulus Resort Edenin kanssa.

klo 11–13 Peräkonttikirppis Kankaantakana
Kankaantaan koulun piha, Ilkantie 6. Kaikille avoin peräkonttikirppis. Sitovat ilmoittautumiset 13.5. mennessä: leppanen.jm(at)gmail.com. Paikkavuokra 5 €.Järj. Kankaantaan koulun vanhempainyhdistys.

klo 11–14 Peräkonttikirppis Lähdekorvessa (HUOM! Ennakkoesitteen tiedoista poiketen tapahtuma päättyy jo klo 14)
Lähdekorven kenttä, Mukaniityntie. Keväinen kirppistapahtuma ja buffetti. Maksuttomat myyntipaikat täytetään saapumisjärjestyksessä klo 10 alkaen.Tiedustelut: minna85(at)rokki.net.
Järj. Lähdekorven-Hirsimäen omakotiyhdistys ry.

klo 15 Koko perheen klassikkoseikkailu Ihmemaa Oz

Uimahallin nuorisotila Nuksu, Välikatu 24.Liput 12/15 €.Järj. Nokian Näyttelijäyhdistys ry.

klo 15–15.45 Sportti -vesijumppa
Uimahalli, Välikatu 24. Hinta 3 € + uimahallimaksu. Ilmoittautuminen  1 h ennen juimahallin kassalla. Järj. Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 18 Lenkkimessu
Nokian kirkko, Pirkkalaistie 22. Hiljentyminen jumalanpalvelukseen keväisessä luonnossa kirkon ympäristössä kävellen. Lopuksi ehtoollinen kirkossa. Pappina Sanna Vuorela.
Järj. Nokian seurakunta.

 

Nokia tutuksi!

Vuosittaisen Nokia-viikon tarkoituksena on antaa paikallisille toimijoille mahdollisuus tuoda tapahtumien myötä esiin omaa toimintaansa ja tarjota erityisesti uusille nokialaisille mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti kotikaupungin palveluihin, ympäristöön sekä harrastus- ja vapaa-ajan tarjontaan.

Nokia-viikon tärpit


 

Kotikaupunki juhlii läpi vuoden

Vuonna 2017 juhlitaan koko maassa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Samana vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta myös Nokian kauppalan perustamisesta. Asukkaat ja paikalliset yhteisöt juhlistavat merkkivuosia yhteistyössä kaupungin kanssa erilaisin tempauksin, tapahtumin tai yleisötilaisuuksin.

Selaa juhlavuoden ohjelmaa Nokialla

Nokian kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden ja Nokia-viikon 2017 visuaalinen ilme on lähtöisin nokialaisen kuvittajan ja sarjakuvapiirtäjän Pekka Rahkosen kynästä.

Nokia-viikko somessa:

Twitter: @nokiavapa
Facebook:Nokiankaupunginkulttuuripalvelut

Käytä tunnisteita:

#nokiaviikko
#nokiankaupunki80
#nokia80

Kysy lisää

Nokia-viikon ohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut,  p. 040 77 99 009, s-posti: kulttuuri@nokiankaupunki.fi