Sata vuotta nuoruutta Nokialla

2.5.2017
 

Sata vuotta nuoruutta Nokialla - näyttely

Nokialla kevään aikana kokoontuneiden nuorten ja vanhusten taidepajoissa jaettiin nuoruuteen liittyviä kokemuksia, tietoa ja tunteita sukupolvelta toiselle. Näyttely esittelee aihepiiriä eri tekniikoin. Näyttelyssä nähdään valokuvia, posliinimaalauksia, karttoja sekä työpajojen dokumenttiaineistoa, kuten videoita ja äänitallenteita. Näyttelyn ja työpajojen teemoja ovat "Muoti ennen ja nyt", "Kaasu pohjaan!" sekä "Idolit ennen ja nyt".

Nokian kaupungin nuoriso- ja kulttuuripalveluiden hanke toteutettiin Lasten ja nuorten säätiön tuella. Kumppaneita olivat Tehdassaaren osuuskunta, Nokian kaupungin perusturvasta vanhuspalvelut sekä Hoivakoti Attendo Vastamaja.

Näyttely on avoinna 17.5.-25.5.2017 arkisin klo 14-18 sekä la-su ja helatorstaina klo 11-15.
Ryhmien on mahdollista varata näyttelykierros arkisin puh. 050-5330079.

Lisätietoja Sata vuotta nuoruutta Nokialla-hankkeesta:
nuorisopalvelupäällikkö Tiina Alakoski p. 040 7799 061 ja
kulttuurikoordinaattori Pia Keltti p. 040 133 4101. 

 

26.1.2017

Juhlavuoden hanke yhdistää nuoret ja vanhukset taiteen keinoin 

Sata vuotta nuoruutta Nokialla-hanke kutsuu eri-ikäisiä osallistujia jakamaan kokemuksia nuoruudesta taiteen keinoin. Kohderyhmänä ovat erityisesti 15-29-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat nokialaiset. 
 
Nokian kaupungin nuoriso- ja kulttuuripalveluiden hanke on Suomi 100- juhlavuoden ohjelmassa, ja sen kumppaneita ovat Tehdassaaren osuuskunta, Nokian kaupungin perusturvasta vanhuspalvelut sekä Hoivakoti Attendo Vastamaja.
 
Tarkoituksena on jakaa nuoruuteen liittyviä kokemuksia, tietoa ja tunteita sukupolvelta toiselle. Taidepajoja ohjaavat taiteen ammattilaiset Tehdassaaren osuuskunnasta. Työpajoissa työskennellään kaikessa rauhassa, osallistujien omista tarinoista ja lähtökohdista käsin. Työpajoista on suunnitelmia, mutta lopullisen sisällön saavat osallistujat päättää itse yhdessä taideohjaajien kanssa.
 

Taidepajojen aikataulu ja toimintapaikat

Hanke käynnistyi tammikuussa 2017 nuoriso- ja vanhuspalveluiden sekä Vastamajan henkilöstölle suunna-tuilla työpajoilla. Varsinaiset työpajat järjestetään helmi-huhtikuussa - mukaan mahtuu vielä!
 
Osallistumistapoja on kolme erilaista:
1. Osallistua voi omassa kodissa 
Nokian kaupungin kotipalveluhenkilöstö on mukana kutsumassa osallistujia pajoihin, jotka toteutetaan vanhuksen omassa kodissa.
2. Pajoja on Vastamajan viikko-ohjelmassa
Hoivakoti Attendo Vastamajassa työpajat ovat osa viikoittaista toimintaa 
3. Kaikille avoimet pajat Tehdas108:ssa
Tehdassaaressa sijaitsevassa luovan toiminnan keskuksessa, Tehdas108:ssa, järjestetään taidepajoja, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.
 

Myös taidepajoissa on valinnan varaa

Kaasu pohjaan!- pajoissa jaetaan kokemuksia autoista, mopoista ja muista menopeleistä. Kirjoitetaan, kuvataan, äänitetään ja tehdään ehkä retki. Ohjaajina toimivat näyttelijä Marja Skaffari ja kuvataiteilija Maria Leppänen.

Muoti ennen ja nyt- pajoissa tutustutaan muotiin ja tyyliin eri aikakausina. Luvassa on mm. valokuvausta, keskusteluja ja ehkäpä muotinäytöskin. Ohjaajina ovat artesaani Maria Kostamovaara ja kuvataiteilija Maija Fadeev.

Idolit ennen ja nyt - pajoissa käsitellään tämän päivän ja menneiden vuosikymmenten nuoruutta ihailun, fanittamisen ja idolien kautta. Katsellaan lehtiä ja videoita yhdessä keskustellen, tehdään posliininmaalaustöitä, ohjaajina kuvataiteilijat Maria Leppänen ja Katri Mononen.
 
Työpajoihin osallistuminen ei vaadi minkäänlaista valmistelua tai ennakkotaitoja osallistujalta.
 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Nuorisopalvelujohtaja Tiina Alakoski p. 040 7799 061
Kulttuurikoordinaattori Pia Keltti p. 040 133 4101 
Lähihoitaja Aino Marjamaa p. 040 133 4689
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi
  
Nokian kaupungin nuoriso- ja kulttuuripalveluiden hanke toteutetaan Lasten ja nuorten säätiön tuella, kaupungin rahoituksen lisäksi.

 

PDF-tiedosto 100_vuotta_nuoruutta_nokialla_esite.pdf  (1.1 MB)
Sata vuotta nuoruutta Nokialla-esite