Lapsille

Nokialla on runsaasti mahdollisuuksia monipuoliseen harrastustoimintaan ja vapaa-ajan viettoon. Viihtyisä ympäristö liikuntapaikkoineen antaa tilaisuuden nauttia perinteisistä liikuntamuodoista vaikka koko perheen voimin ja aktiivinen seuratoiminta mahdollistaa eri lajien harrastamisen aina kilpaurheiluun saakka. Lasten kulttuuri- ja tapahtumatarjonta puolestaan tarjoaa tilaisuuksia taideaineiden harrastamiseen ja itseilmaisuun kaiken ikäisille lapsille ja nuorille.

Lastenkulttuuritapahtumat

Vapaa-aikakeskus toteuttaa vuosittain lukuisia koko perheen tapahtumakokonaisuuksia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Lue lisää tapahtumista

Lasten liikunta ja urheilu

Nokialla on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti erilaista liikuntaa. Lajiseurat toimivat aktiivisesti paikkakunnalla ja järjestävät harrastus,- ja kilpailutoimintaa eri ikäisille. Ajankohtaiset tiedot kunkin seuran tarjonnnasta löytyvät seurojen kotisivuilta tai yhteyshenkilöiltä.

Nokialla toimivien liikuntajärjestöjen yhteystiedot

Nokian kaupyngin liikuntapalvelut järjestää oppilasurheilua alakouluille sekä 5 v. täyttäneille nokialaisille lapsille uimakouluja.

Lue lisää 

Kirjasto

Kirjasto palvelee monipuolisella lasten osastolla, jossa voi osallistua satutunneille, tutustua kirjanäyttelyihin ja saada kirjastonkäytön opetusta luokille. Kirjastossa toimii myös nukketeatteri Tarinatassu.

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut

Kulttuurikasvatus

Yksi vapaa-aikakeskuksen toimintamuodoista on perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kanssa tehtävä yhteistyö. Niin kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- kuin nuorisopalvelutkin järjestävät vuosittain monipuolista ohjelmaa kouluille ja päiväkodeille. Elokuussa 2014 on otettu käyttöön Nokian kulttuuripolku, joka on kulttuuri- ja kirjastopalveluiden sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyössä toteutettava suunnitelma kulttuurikasvatuksesta.

Kulttuuripolku

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on vuosittain etenevää, tavoitteellista eri taiteenalojen opiskelua, joka aloitetaan ala-asteikäisenä. Nokialla on mahdollista saada taiteen perusopetusta kuvataiteen, käsityön, musiikin, sanataiteen, tanssin ja teatterin saralla. Taiteen perusopetusta koordinoi Pirkan opisto.

 Lasten taiteen perusopetus Nokialla

Toimintaa nuorisotiloilla

Nuorisopalvelut järjestävät toimintaa nuorisotiloilla Koskenmäessä, keskustassa sekä Siurossa. Koulujen loma-aikoina järjestetään retki- ja leiritoimintaa, josta vuosittain ilmoitetaan erikseen.

Lasten Parlamentti ja Nuorisovaltuusto tuovat lasten ja nuorten äänen kuuluviin myös päätöksenteossa.

Syksyllä 2014 on tiloilla aloitettu uusi toimintamuoto, kulttuurihöntsyt. Tarkoituksena on höntsäillä kulttuurin parissa osana klubilaisten iltapäiviä eli pitää kynnys matalana; ei pääsymaksuja, ei ennakkoilmoittautumista, mutta mielenkiintoista toimintaa eri taiteen lajien parissa. Höntsyt toteutetaan kulttuuri- ja nuorisopalveluiden yhteistyönä yhdessä luovan alan ammattilaisten kanssa.

Lue lisää