MAALISKUU 14.3.2017

 

Juhlavuosi: Alakoululaiset sanoittavat uutta laulua kotikaupungille

Koulut ovat aika ajoin toivoneet kulttuuri- ja taidekilpailuja. Perusopetuksen kulttuuripolkutyöryhmä on päättänyt vastata toiveeseen ja järjestää Nokia-laulun sanoituskilpailun 1.-6.luokkalaisille, Nokian kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Sanoituskilpailun järjestelyihin on saatu mukaan myös muusikko ja lauluntekijä Heikki Salo.

Lauluja sanoitetaan kouluissa oppitunneilla, mutta ideoida voi vapaa-ajallakin. Voittajan valitsee arvovaltainen raati ja voittajateoksen säveltää LTO Päivi Tuokko-Patrikainen. Nokian musiikkiluokat äänittävät laulun ja video julkaistaan muun muassa YouTube:ssa toukokuussa 2017. Kilpailu on Nokian Kulttuuripolun toimintaa.

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan Nokia-viikolle

Nokia-viikkoa vietetään kotikaupungin 80-vuotisjuhlatunnelmissa 13.-21.5. Karnevaali - teemalla.

Kulttuuripalvelut haastaa asukkaat, yhdistykset ja yritykset mukaan toteuttamaan kaupungin nimikkoviikolle yleisölle avoimia tapahtumia. Tavoitteena on koota toukokuulle kaupunkilaisten näköinen, monipuolinen juhlaviikko, jonka lukuisat tilaisuudet muodostavat yhdessä viikon mittaisen karnevaalin.

Mukaan Nokia-viikon ohjelmaan pääsee ilmoittamalla tapahtumatiedot 31.3 mennessä ja sitoutumalla järjestämään ilmoittamansa tapahtuman.

Mukaan ovat tervetulleita monenlaiset kaikille avoimet, Nokiaan liittyvät tilaisuudet: kotikaupunkia juhlistavat opaskierrokset ja retket, näyttelyt, kaupunginosatapahtumat, konsertit tai avointen ovien tapahtumat, kisat, visat tai lajikokeilut. Viikon ajalle osuu myös joitakin valtakunnallisia teemapäiviä, kuten Ravintolapäivä 20.5. ja Suomen luonnon päivä 20.5., jotka tarjoavat mahdollisuuksia toteuttaa ohjelmaa paikkakunnalla.

Pirkkalaistorilla toteutetaan ohjelmalliset Kevätmarkkinat torstaina 18.5. osana Nokia-viikon ohjelmaa. Nokialaiset esiintyvät ryhmät voivat varata oman esiintymisaikansa markkinoiden ohjelmalavalta kulttuuripalveluista, p. 040 7799 009 tai kulttuuri@nokiankaupunki.fi.

Lue lisää

Sata vuotta nuoruutta -hankkeessa kohtaavat nuoret ja vanhat

Juhlavuoden Sata vuotta nuoruutta Nokialla -hanke on käynnistynyt. Ikääntyneiden ja nuorten yhteisiä taidepajoja on järjestetty osallistujien kodeissa, hoivakodeissa sekä Tehdas 108: tiloissa.

Tehdas 108:n kaikille avoimiin, jo käynnissä oleviin pajoihin pääsee vielä mukaan. Muoti ennen ja nyt- työpajat järjestetään vielä keskiviikkoisin 15.3. ja 22.3. klo 12-13.30, jolloin paikan päälle voi mennä kuka vain aiheesta kiinnostunut. ”Nuoria mukana on jo jonkin verran, mutta erityisesti yli 65-vuotiaita kaivataan vielä enemmän”, kertovat pajan ohjaajat artesaani Maria Kostamovaara ja kuvataiteilija Maija Fadeev. Sen sijaan maaliskuun lopulla Tehdas108:ssa käynnistyvät pajat ovat jo aivan täynnä.
 
Nokian kaupungin nuoriso- ja kulttuuripalveluiden hanke on Suomi 100- juhlavuoden ohjelmassa, ja sen kumppaneita ovat Tehdassaaren osuuskunta, Nokian kaupungin perusturvasta vanhuspalvelut sekä Hoivakoti Attendo Vastamaja. Tarkoituksena on jakaa nuoruuteen liittyviä kokemuksia, tietoa ja tunteita sukupolvelta toiselle. Taidepajoja ohjaavat taiteen ammattilaiset Tehdassaaren osuuskunnasta.

Lue lisää

Hinttalan kotiseututalon kesä: näyttelyitä ja tapahtumia

Hinttalan kotiseututalolla järjestetään tapahtumia ja tilaisuuksia erityisesti kesäaikaan. Ohjelmasta vastaavat niin paikalliset kulttuuritoimijat kuin kauempaa kutsutut vierailijatkin. Tulevan kesän ohjelmaa kootaan parhaillaan ja esimerkiksi keskiviikkoiltojen kesäkonserttiaikoja voi varata maaliskuun loppuun saakka. Pihapiirissä sijaitsevissa näyttelyaitoissa järjestetään käsityö- ja kuvataidenäyttelyitä, näyttelyiden hakuaika päättyy 17.3. Tulevana kesänä kahvilapalvelut uudistuvat, kun uusi yrittäjä avaa kesäkahvilan ovet vappupäivänä.

Lue lisää

 

Vapaa-aikalautakunnan avustusten haku

Vapaa-aikalautakunnan alaiset toiminta-avustukset ovat haettavissa maaliskuun aikana. Hakuaika on 6.-31.3. 2017. Haku päättyy 31.3.2017 klo 15. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuohjeet 

Vakituisten käyttövuorojen haku

Vakituiset käyttövuorot vapaa-aika- ja liikuntatiloihin kaudelle 2017-2018  ovat haettavissa 24.4.-12.5. 2017 klo 15 mennessä.

Sähköiset hakulomakkeet
 

Juhlavuoden ohjelmaa Nokialla

Kaikki Nokian Suomi 100 -tapahtumat sekä kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumat löydät   tapahtumakalenterista. Maalis-huhtikuussa luvassa on lukuisia konsertteja, juhlavalokuvaus, avoimia yleisöluentoja sekä näyttelyitä. Ohjelma täydentyy läpi vuoden.

Selaa juhlavuoden ohjelmaa

 

Nokian kaupungin kesätyöpaikat haussa 15.3. saakka

Kulttuuripalvelut tarjoaa kesätyötä kahdelle kesäoppaalle Taidetalolla ja Hinttalassa.

Katso kaikki kesätyöpaikat ja täytä hakemus

Uutiskirjeen tilaus

Kulttuuripalveluiden uutiskirjeessä saat tietoa Nokian ajankohtaista tapahtumista ja kulttuurikuulumisista sähköpostitse 6-8 kertaa vuodessa. Seuraava uutiskirje julkaistaan huhtikuussa.

Voit poistua listalta tai päivittää muuttuneita yhteystietoja ilmoittamalla siitä osoitteeseen kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Julkaisija:
Nokian kaupungin kulttuuripalvelut
Käyntiosoite:
Taidetalo, Souranderintie 7.
Postiosoite: PL 2, 37100 Nokia
p. 040 77 99 009
kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Nokian kaupungin kulttuuripalvelut Facebookissa

Nokian kaupungin vapaa-aikapalvelut Twitterissä