Yritysalueet ja yritystontit

 

Nokian kaupunki on erinomainen sijoittumispaikka yrityksille. Kaupungin alueella on useita yritysaluekeskittymiä, jotka mahdollistavat yrityksille hyvät toimintaedellytykset. Jo olemassa olevia alueita ovat Kankaantaan-Lehtimäen teollisuusalue, Siuro-Linnavuoren alue sekä perinteinen Nokianvirran teollisuusalue.

Nokian kaupunki on sitoutunut kehittämään uutta Kolmenkulman yritysaluetta pitkällä aikavälillä. Tarjoamme yrityksille ketterää asiakaspalvelua, sujuvaa yhteistyötä sekä platform-palveluita, jotka mahdollistavat helpon sijoittautumisen alueelle.

Kolmenkulma

Kolmenkulman yritysalue sijaitsee Nokian, Tampereen ja Ylöjärven kaupunkien alueella. Koko alueen pinta-ala on noin 850 hehtaaria, josta Nokian alueella noin 600 hehtaaria. Monimuotoinen Kolmenkulman yritysalue Nokialla tarjoaa vapaita yritystontteja eri kokoisille toimijoille. Asemakaavoitettu alue on noin 100 hehtaaria, joka mahdollistaa 150 000 k-m2 uudisrakentamisen.

Kolmenkulman länsiosaan on rakentumassa bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue. ECO3 on kansainvälisesti merkittävä osaamiskeskittymä, joka toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä.

Harjuniitty

Harjuniityn kehittyvä alue sijaitsee Siuron valtatien varrella, vain noin kilometrin päässä Nokian keskustasta. Alueen asemakaava mahdollistaa teollisten toimijoiden sijoittumisen alueelle. Lisäksi alueelle voi rakentaa erilaisia toimitiloja.

Harjuniityssä toimii tällä hetkellä mm. Nokian Ruiskupuriste Oy, Nokian S-Puu Oy sekä Rautia. Tontteja ei ole vapaana kunnallistekniikan piirissä.

Pitkäniemi

Nokian Pitkäniemen alueella on asemakaavoitettu alue yritystoiminnalle. Alue soveltuu koulutus- ja hoiva-alan yrityksille ja on lähellä Pitkäniemen sairaala-aluetta.

Pitkäniemessä toimivia yrityksiä ovat mm. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala, Esperi Care, Sofiakylä sekä Tredu. Pitkäniemessä on tarjolla vapaita tontteja sekä toimitiloja.

Nokianvirta

Nokianvirta on aivan kaupungin ydinkeskustassa oleva perinteisen suurteollisuuden tuotantoalue. Alueella toimii tällä hetkellä mm. Nokian Renkaat Oyj, SCA Tissue Finland Oy, Upofloor Oy, Leppäkosken Sähkö Oy sekä Nokianvirran Energia Oy. Nokian Portti Oy tarjoaa alueella varasto- ja toimitiloja. Nokianvirran alueella on tarjolla vapaita toimitiloja.

Saviselkä-Vihola

Etelä-Nokialla sijaitseva Viholan alue toimii päivittäis- ja erikoistavarakaupan sekä palveluyritystoiminnan keskittymänä. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet, sillä se sijaitsee valtatie 12 varrella. Viholan alueella toimivat mm. Cumulus Resort Eden -kylpylä, Nokian Panimo Oy, K-Citymarket Nokia, Tokmanni, Lidl, Löytötavaratalo ja Nokian Sähkötalo Oy.

Siuro–Linnavuori

Nokian Siuro–Linnavuoren alueella on merkittävä teollisen toiminnan keskittymä. Alueella on yli 1000 teollista työpaikkaa pääasiassa kolmessa suurimmassa yrityksessä. Siuron alueella on myös pienempien teollisuusyritysten keskittymä. Alue sijaitsee noin 10 km etäisyydellä Nokian keskustasta ja siellä toimivia yrityksiä ovat mm. AGCO Power Oy, Purso Oy, Patria Aviation Oy sekä Siuron metallirakenne Oy.

Yritystontin hankinta

Yritystontin hankinta kaupungilta on mahdollista ostamalla tai vuokraamalla pitkällä vuokrasopimuksella. Autamme yrityksiä myös toimitilojen etsinnässä mahdollisuuksien mukaan.

Kysy lisätietoja:
elinkeinopäällikkö Tiina Laakkonen, puh. 044 4860 918
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

ECO3-yritysalueelle on rakentumassa teollisen mittakaavan uudenlainen ja monialainen bio- ja kiertotalouden liiketoiminta-alue. ECO3 sijaitsee Kolmenkulman alueella Nokialla. Kansallisesti merkittävä osaamiskeskittymä toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä, jota Nokian kaupunki ja Verte Oy kehittää yhteistyössä yritysten sekä korkeakoulujen kanssa.

Vapaat toimitilat

Vapaat toimitilat löydät täältä.