Uusi Nokia-laulu on lasten lahja kotikaupungille

19.5.2017

Tiedote 18.5.2017

Nokian alakouluille järjestettiin Nokia-laulun sanoituskilpailu osana Nokian Kulttuuripolun toimintaa, Nokian kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Sanoituskil­pailuun osallistui satoja lapsia ja kilpailun raadillekin lähetettiin koulujen esikarsinnoista 20 laulua.

Kolme parasta sanoitusta sekä niiden joukosta voittajan valitsi raati, johon kuuluivat kirjailija Johanna Hulkko, kulttuuripalvelupäällikkö Kaisa Kirkko-Jaakkola, erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen, Nokian kaupungin juhlatoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Nenonen sekä muusikko, lauluntekijä Heikki Salo, joka toimi raadin puheenjohtajana. Raadin sihteerinä toimi kulttuurikoordinaattori Pia Keltti Nokian kaupungin kulttuuripalveluista. Raati kommentoi kilpailun satoa seuraavasti: ”Hienoa, että osallistujia oli näinkin paljon. Koululaiset ovat tehneet mielenkiintoisia, hyviä tekstejä, joista monista olisi vielä pienellä muokkauksella saanut erinomaisia lauluja. Sanoituksista välittyi myönteisyys kotikaupunkia kohtaan sekä tulevaisuuteen katsominen ja ilo. Raatia ilahdutti myös erityisesti kuuman koiran ja nokinäädän suuri suosio teksteissä.

Voittajaksi ja uudeksi Nokia-lauluksi raati valitsi Meidän Nokia-nimisen sanoituksen, jonka ovat tehneet Olivia Lehto, Elsa Liukkala, Aada Mäkiranta, Maiju Saarela ja Emilia Sassi Kankaantaan koulusta. Raati perusteli valintaansa seuraavasti: ”Kertosäe on innostava ja positiivinen, laulu on Nokian tulevaisuudelle ja siitä välittyy yhdessä kehittäminen lämpimästi. Paikkakunnan tärkeät symbolit ovat mukana, esimerkiksi kirkko, tehtaan piiput jne. Laulu on monipuolinen, ja siinä on rento, mutta tarkka teksti. Laulua on helppo laulaa myös yhteislauluna.”

Laulun säveltäjäksi kutsuttiin lastentarhanopettaja Päivi Tuokko-Patrikainen.

Lisäksi kolmen parhaan joukkoon valittiin Nokia 80 vuotta- ja Nokia, hei Nokia- laulujen sanoitukset. Taivalkunnan koulun 4.luokkalaisten ”Nokia 80 vuotta”-laulu on monipuolinen ja positiivinen, ja sen mukaan Nokialla riittää tekemistä. Sanoitus vastaa hyvin tehtävänantoon ja se on ajankohtainen, mutta historiaa tunteva. Nokia, hei Nokia!-laulu taas on selkeästi lasten ja nuorten tekemä laulu, josta jää hyvä olo. Sanoitus on elämäniloinen eikä liian jäykkä. Laulun sanoituksen tekivät Saara Kuronen ja Piia Pihlajaniemi Harjuniityn koulun 4B-luokalta.

Nokia-laulun ensiesitys kuultiin Nokia-viikon markkinoilla torstaina 18.5.2017. Esiintymässä oli noin 130 lasta voittajakolmikosta sekä Nokian Musiikkiluokilta.

Meidän Nokia-laulun nuotteja voi tiedustella Nokian kaupungin kulttuuripalveluista kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Meidän Nokia
san. Olivia Lehto, Elsa Liukkala, Aada Mäkiranta, Maiju Saarela ja Emilia Sassi,
säv. Päivi Tuokko-Patrikainen

Kun saavut Nokialle, kirkon silhuetin näät.
Kuljet kohti keskustaa, Poutunpuisto häämöttää.
Markkinoille Pirkkalaistorille, nyt pian lähdetään.
Siellä tapaat monta hyvää, uutta ystävää.

Hei tää on meidän Nokia.
uuteen tulevaan.

Tää on meidän Nokia.
aikaan parhaimpaan.

Kun olet Nokialla, tehtaan piiput nähdä saat.
Haukkaa herkkua, kuumaa koiraa, jos nälkä yllättää.
Uimaan kohti Vihnusrantaa, nyt pian lähdetään.
Siellä tapaat monta hyvää, uutta ystävää.

Hei tää on meidän Nokia.
uuteen tulevaan.