Nokia-laulun sanoituskilpailu alakoululaisille

7.3.2017

Koulut ovat aika ajoin toivoneet kulttuuri- ja taidekilpailuja. Perusopetuksen kulttuuripolkutyöryhmä on päättänyt vastata toiveeseen ja järjestää Nokia-laulun sanoituskilpailun 1.-6.luokkalaisille, Nokian kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Sanoituskilpailun järjestelyihin on saatu mukaan myös muusikko, lauluntekijä Heikki Salo.

Miljoonasade-yhtyeestäkin tunnettu kulttuurin moniosaaja Heikki Salo toimii myös laululyriikan kouluttajana. Kilpailun aluksi järjestettiinkin opettajille suunnattu koulutustilaisuus, jossa Salo antoi ohjeita aloitteleville lauluntekijöille. Salon mukaan lauluja voi sanoittaa kuka ja minkä ikäinen vain, mutta muutamien vinkkien avulla sanoituksessa pääsee helpommin alkuun. Ohjeita tullaan jakamaan kaikille Nokian alakouluille Heikki Salon videotervehdyksen kera.

Ideoita lauluun voi hakea esimerkiksi harrastuksista, henkilöistä, luonnosta, kaupunginosista, itselle tärkeistä paikoista ja asioista Nokialla. Laulun voi sanoittaa yksin tai vaikkapa 2-3 oppilaan ryhmätöinä. Sääntöjä kilpailussa on mahdollisimman vähän, jotta kaikenlaiset laulut olisivat mahdollisia. Lauluja sanoitetaan kouluissa oppitunneilla, mutta ideoida voi vapaa-ajallakin.

Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat muusikko ja lauluntekijä Heikki Salo, kirjailija Johanna Hulkko, Nokian kaupungin Suomi100-Nokia80- juhlatoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Nenonen, kulttuuripalvelupäällikkö Kaisa Kirkko-Jaakkola ja erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen. Raadin sihteerinä toimii kulttuurikoordinaattori Pia Keltti. Voittajateoksen säveltää LTO Päivi Tuokko-Patrikainen. Nokian Musiikkiluokat äänittävät laulun ja video julkaistaan muun muassa YouTube:ssa toukokuussa 2017.

Kilpailu on Nokian Kulttuuripolun toimintaa. Kulttuuripolkua toteuttavat tiiviissä yhteistyössä
Nokian kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, perusopetus ja varhaiskasvatus.

Lisätietoja:
Nokian kaupungin kulttuuripalvelut